17 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: οι εργοδοτικοί ξανάρχονται ...


Μετά από πολλές περιπέτειες ο παραδοσιακός εργοδοτικός μηχανισμός του Δήμου, που οι ρίζες του φτάνουν στην προηγούμενη δημοτική αρχή, τελικά μάλλον "πήρε το χρίσμα" από τη Διοίκηση.

Αφού δεν κατάφεραν να διαλύσουν τα σωματεία του Δήμου παραιτούμενοι μαζικά, όταν ετοιμάζονταν οι προαναγγελθείσες τότε απολύσεις, τώρα επανέρχονται αφού επιτέλους τους αποδέχθηκε το νέο αφεντικό.

Ο τρόπος,καθιερωμένος. Ιδρύουν άλλο ένα «σωματείο» (το 4ο στο Δήμο), ώστε να υπάρξει τουλάχιστον ένας φιλικό συνομιλητής της διοίκησης.

 To χρίσμα δόθηκε  όπως και πέρσι, μέσω της (συν) διοργάνωσης ενός χορού. Βέβαια υπάρχει και συνέχεια άκρως ενδιαφέρουσα, η οποία θα ακολουθήσει σε άλλο δημοσίευμά μας.

Ίσως είναι περιττό να ρωτήσουμε τι θα προσθέσει άλλο ένα σωματείο στους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου.
 Τα 2-3 σωματεία όταν έγιναν εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες ανάγκες. Η πρώτη ήταν ότι η τότε εργοδοτική διοίκηση του Σωματείου, αρνιόταν να εγγράψει μέλη την πλειοψηφία των εργαζόμενων, οι οποίοι έχοντας προσληφθεί με τις πιο διαφορετικές συμβάσεις, ήταν επί ξύλου κρεμάμενοι. 
 Αλλά και ποιος να γραφτεί, αφού το σωματείο εκτός από εργοδοτικό, ήταν και από θέση ταυτισμένο με τον εργοδότη, καθώς ήταν όλοι σχεδόν προϊστάμενοι ;


Σήμερα όμως που έχει αλλάξει το καταστατικό και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν ή θα μπορούν να εγγραφούν σε ένα σωματείο, ποιος ο λόγος να ιδρυθεί άλλο ένα σωματείο και μάλιστα από αυτούς που εισηγήθηκαν ποιοί συνάδελφοί τους είναι «πλεονάζοντες» ;

Σημαντικές λεπτομέρειες:


  • To Καταστατικό του νέου σωματείου, είναι κακή αντιγραφή από το καταστατικό του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου (ΣΕΔΑΜ). Από κεκτημένη ταχύτητα μάλιστα, αποφασίζει ότι είναι μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν ακόμα αποφασίσουν τα μέλη του.

  • Το καταστατικό γράφτηκε τον 3/2009, τότε που ο δήμαρχος έδωσε πάλι χρίσμα στον χορό του σωματείου που επιχειρήθηκε να ιδρυθεί τότε. Αναγκάστηκαν μάλιστα να αλλάξουν την καταχώρηση στο site του Δήμου, και γενικώς η υπόθεση κάηκε.

  • Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο τον 10/2009, τότε που τα Σωματεία του Δήμου πραγματοποιούσαν Γ.Σ, έδιναν κοινές συνεντεύξεις τύπου και γενικώς η υπόθεση των «πλεοναζόντων» είχε ξεφωνηθεί πλήρως, και δεν υπήρχε "μιά φωνή υποστήριξης" στο δημαρχιακό έργο νοικοκυρέματος του εργασιακού.

  • Μα η σημαντικότερη «λεπτομέρεια» είναι τα ιδρυτικά μέλη του «σωματείου»
(συνεχίζεται)
Σχετικές αναρτήσεις:
10/2009 - Πάνω από 2.000 έφτασαν οι εργαζόμενοι ,ενώ οι 105 εξακολουθούν να πλεονάζουν.
10/2009 - Προβλήματα ασφάλειας στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας.
10/2009 - Συνέντευξη Τύπου των Σωματείων.
3/2009 - Εκδήλωση και έκδοση εφημερίδας ΣΕΔΑΜ.
3/2009 - και δεξιοί και ΜΠΑΧΑΛΟΙ.