20 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Επιχορήγηση στην ΚΑΕ 100.000 ευρω ( ? )


Όπως έγινε γνωστό, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η επιχορήγηση της ομάδας (ΚΑΕ) μπάσκετ Αμαρουσίου με 100.000 ευρώ ή τη μισθοδοσία 1 έτους 5 "πλεοναζόντων". Μετά και τις τελευταίες επιτυχίες της ομάδας, αυτό ακούστηκε φυσιολογικό. ( Τι άλλο πια πρέπει να κάνει αυτή η ομάδα !)
Υπάρχει όμως μία σημαντική λεπτομέρεια. Η ομάδα μπάσκετ Αμαρουσίου - όπως όλες οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας - είναι ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, άρα ιδιωτικών συμφερόντων.

 Πως λοιπόν ένας Δήμος που διαχειρίζεται χρήματα των δημοτών - δημόσιο χρήμα - θα επιδοτήσει μία ιδιωτική εταιρεία ; Αντίστοιχο προηγούμενο υπάρχει στην ΚΑΕ Πανιώνιος με το Δήμο της Νέας Σμύρνης, αλλά ακόμα και εκεί, εμείς τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε αν ο Δήμος έχει εμπλακεί στο ιδιοκτησιακό της ΚΑΕ, ξέρουμε όμως ότι η κατάσταση είναι προβληματική.


Θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η όλη κίνηση έχει περισσότερο επικοινωνιακό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα.
Εκτός αν η απόφαση συνδέεται με κάποιο τρόπο με την αρχή του έργου της κατασκευής "σύγχρονου αθλητικού/εμπορικού Κέντρου" στο κλειστό γήπεδο του Σπύρου Λούη, όπως εξαγγέλθηκε στα ξεκούδουνα το καλοκαίρι στη συνάντηση ΚΑΕ - Δήμου. ( του Βοτανικού οι μάγκες )

Η ομάδα μπάσκετ Αμαρουσίου (ΚΑΕ, όπως όλες) δίκαια είναι δημοφιλής, καθώς έχει δώσει και δίνει μεγάλες χαρές στους φιλάθλους της πόλης μας - και όχι μόνο -, και αξίζει τη στήριξη όλων.

Από εκεί και πέρα ,

  •  Ο Δήμος αν έχει να παίξει κάποιο ρόλο είναι να στηρίξει παραπέρα τον Αθλητικό Σύλλογο Αμαρουσίου (ΓΣΑ) και τις Ακαδημίες μπάσκετ που αθλούνται πάνω από 200 παιδιά, γεγονός βέβαια που δεν είναι άσχετο με την καλή πορεία της ομάδας. Και εννοούμε αυτό ακρριβώς που γράφουμε. Να στηρίξει τον ΓΣΑ , και όχι μέσω ΓΣΑ την ΚΑΕ. Όπως βεβαίως κα τα υπόλοιπα αθλητικά Σωματεία της πόλης, που δεν είναι το ίδιο δημοφιλή με το ΓΣΑ .

  •  Να επιχορηγήσει ενδεχομένως, στα πλαίσια της ετήσιας ενίσχυσης των Συλλόγων το Σύνδεσμο Φιλάθλων της ομάδας μπάσκετ Αμαρουσίου.
 Μέχρι εκεί όμως.
  
Ήδη η έδρα της ομάδας είναι στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά Ήδη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που γίνονται στο ΟΑΚΑ, ο δήμος βάζει λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για τη μεταφορά φιλάθλων από το Μαρούσι στο ΟΑΚΑ, και κάνει πολύ καλά.  Αυτά όμως δεν φέρνουν  ικανοποιητική δόξα και χρήμα.

 Έτσι αυτό που φαίνεται, είναι να ακολουθείται η πεπατημένη. Η αξιοποίηση της καλής πορείας της ομάδας μπάσκετ για την ανάπτυξη κοινής επιχειρηματικής δράσης με τους κατασκευαστές με όχημα την ΚΑΕ. Ομως η πείρα της Ολυμπιάδας είναι πολύ πρόσφατη. Η  άμεση εμπλοκή του Δήμου με τους κατασκευαστές άφησε στο Μαρούσι Mall κ.α εμπορικά κέντρα,  καταστροφή ελεύθερων χώρων, επιβάρυνση του κυκλοφοριακού.

Η πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής( για να μην χάσουμε τότε το τραίνο της ανάπτυξης) συνεχίζεται , εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης.

 Σχετικές δημοσιεύσεις: