γράφει η Φ.Κ
‘Όλοι γνωρίζουν την Κηφισιά σαν ένα προάστιο πλουσίων με τις βίλες τα εμπορικά κέντρα και τα ακριβά καταστήματα.
Έρχονται για να κάνουν την βόλτα τους στο κέντρο της Κηφισιάς, το Κεφαλάρι, την Πολιτεία να χαζέψουν τις ακριβές βιτρίνες, οι περισσότεροι όμως αγνοούν ότι υπάρχει και η άλλη Κηφισιά κάτω από τις γραμμές του τρένου. Αυτή η Κηφισιά των εργαζόμενων και κυρίως των εργατικών πολυκατοικιών δεν υπάρχει στα πλάνα των υπευθύνων για αναβάθμισή .
Ενώ ξοδεύονται πακτωλοί χρημάτων για ανάδειξη του κέντρου ,της Πολιτείας του Κεφαλαρίου, (άραγε μόνο όσοι έχουν λεφτά ξέρουν να κάνουν ποδήλατο και γι’ αυτό μόνο εκεί γίνονται ποδηλατοδρόμοι ;).
Στις εργατικές ακόμα περιμένουν να λυθεί το πρόβλημα της αποχέτευσης που έχει υποσχεθεί ο Δήμαρχος στους κατοίκους και στον Σύλλογό τους εδώ και αρκετά χρόνια. Η παιδική χαρά έχει να φτιαχτεί εδώ και χρόνια και οι δικαιολογία είναι ότι μόλις τη φτιάξουμε την καταστρέφουν . Αν αυτό είναι το πρόβλημα, τόσους αργόμισθους έχει ο Δήμος ,ας βάλει δύο φύλακες, τουλάχιστον να προσφέρουν έργο.
Η δημοτική αρχή δεν πρέπει να θυμάται τους κατοίκους των εργατικών μόνο για να μαζέψει ψηφαλάκια ή να τους κάνει συμβάσεις οκτάμηνες και έργου για να τους έχει σε διαρκή ομηρία.
Αίτημα των κατοίκων εδώ και καιρό είναι να απομακρυνθούν οι τροχοβίλες για τους σεισμοπαθείς στην Αντωνοπούλου. Έχουν παραμείνει λίγες όπου μένουν κάποιοι, υπάρχουν ερωτηματικά ποιοί είναι αυτοί; Αληθεύει ότι όποιοι είχαν μέσο τις κράτησαν και τις έχουν σαν αποθήκες ή ότι τις νοικιάζουν σε άλλους ή ότι νοικιάζουν τα σπίτια τους και μένουν εκεί; Και αν υπάρχουν ένας ή δυο που έχουν πραγματικά πρόβλημα, δεν μπορεί να στηρίζονται στην φιλανθρωπία , πρέπει η δημοτική αρχή να ασκήσει πραγματικά κοινωνική πολιτική.
Γιατί δεν μαζεύονται τα σκουπίδια και τα μπάζα που υπάρχουν γύρω -γύρω και αποτελούν εστίες μόλυνσης ;
Ο οργανισμός Εργατικής κατοικίας που είναι κάτοχος του οικοπέδου , που αγοράστηκε με χρήματα των εργαζόμενων για να χτιστούν κατοικίες τι κάνει ;
Αληθεύει ότι ο Δήμος έχει μπλοκάρει και αυτά τα οικόπεδα για μα μην κτιστούν εργατικές κατοικίες ;
Γιατί δεν προχωράει σε ανταλλαγή οικοπέδων ώστε να γίνουν αθλητικοί χώροι, πολιτιστικό κέντρο σε μια περιοχή που δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό γήπεδο να παίζουν τα παιδιά των εργατικών και της Κάτω Κηφισιάς ;
Πρόσφατα όπως έγραψε και η εφημερίδα “Κηφισιά “ το Συνδικάτο οικοδόμων ανάρτησε πανό στα συρματοπλέγματα οικοπέδων ιδιοκτησίας ΟΕΚ (Ρήγα Φεραίου και Αθ. Διάκου κάτω από τον σταθμό) ζητώντας να κτιστούν σπίτια για τους εργαζόμενους. Για την ιστορία να πούμε ότι ο Δήμος έχει παγώσει το θέμα της ανέγερσης κατοικιών χαρακτηρίζοντας τον “χώρο πρασίνου και πολιτισμού” .
Πέρα από την ευκαιριακή επικοινωνία της Δημοτικής αρχής με τον ΟΕΚ για την ανταλλαγή των οικοπέδων αυτών με ισάξια περιουσία του Δήμου, δεν έχει προχωρήσει καθόλου το ζήτημα με αποτέλεσμα το ένα οικόπεδο να έχει γίνει παρκινγκ για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό και το άλλο να είναι ένα χωράφι γεμάτο ξερόχορτα ( η χαρά των σκύλων της γειτονιάς!!!!)
Ας αξιοποιήσει ο Δήμος πρώτα τα οικόπεδα που δήθεν πήρε από κατασκευαστές πολυκατοικιών, οι οποίοι επωφελούμενοι από νόμους χτίσανε έναν όροφο επιπλέον, κερδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρω , και δήθεν δώσανε ένα κομμάτι του οικοπέδου στον δήμο για χώρο πρασίνου.
Δέκα μέτρα πιο κάτω από τα οικόπεδα του ΟΕΚ, Ρήγα Φεραίου 13 υπάρχει ένας τέτοιος χαρακτηρισμένος χώρος που όμως έχει κλειστεί για τα καλά από τους υπεύθυνους της πολυκατοικίας και έχουν βγάλει και την πινακίδα που υπήρχε τον πρώτο χρόνο που έγραφε «ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ». Έτσι ο κατασκευαστής όχι μόνο κέρδισε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την πώληση των επιπλέον διαμερισμάτων, αλλά ουσιαστικά δεν έδωσε και τίποτα στον Δήμο και στους δημότες της περιοχής.
Αυτό όμως δεν ενοχλεί την δημοτική αρχή, που δεν μπορεί να περιφρουρήσει την περιουσία των δημοτών ,αλλά ακολουθεί κάποιους "γείτονες" που στην αρχή προσπάθησαν να σκίσουν το πανό των οικοδόμων στο οικόπεδο του ΟΕΚ και μετά το κατέβασαν.
Γιατί η δημοτική αρχή κινείται στη λογική ότι αν κτιστούν εργατικές πολυκατοικίες η περιοχή θα υποβαθμιστεί και θα χάσει την αξία της.
Γιατί άραγε δεν μπορούν να κτιστούν εργατικές κατοικίες που θα ταιριάζουν με το τοπίο της Κηφισιάς;
Εκτός και αν οι δημοτικοί άρχοντες συμφωνούν με αυτούς τους “ανώτερους πολίτες” ότι οι εργαζόμενοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν τους αξίζει να μένουν στην Κηφισιά.