21 Φεβρουαρίου 2010

"Πέτσινα στοιχεία" δίνει στη Βουλή ο Δήμος Αμαρουσίου


Η Δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καταγγέλλει δημόσια τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και τον γενικό γραμματέα κ. Μιχάλη Χρηστάκη για την αποστολή παραπλανητικών στοιχείων στην περιφέρεια Αττικής και στη Βουλή των Ελλήνων. 

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τις 3/12/2009, ο κύριος Χρηστάκης, με τα  03122009 Εγγραφα , βεβαιώνει πως οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου είναι 417 πλέον 298 απασχολουμένων με μίσθωση έργου σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. ήτοι σύνολο 715.

Προκειμένου να αποφύγει να δώσει πλήρη στοιχεία για το συνολικό αριθμό των εργαζομένων στο Δήμο, χρησιμοποιεί το τέχνασμα της παράλειψης των απασχολουμένων μέσω του «Οργανισμού Εργασίας Δήμου Αμαρουσίου» με την απίστευτη δικαιολογία :

 « Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει με ένα μικρό ποσοστό στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία “Οργανισμός Εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου, η οποία δεν αποτελεί δημοτική επιχείρηση και έχει ήδη τεθεί υπό εκκαθάριση. Η αναζήτηση οποιωνδήποτε στοιχείων αφορούν την αστική μη κερδοσκοπική αυτή εταιρεία, θα πρέπει να αναζητηθούν από την ίδια, καθώς αυτά δε βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Αμαρουσίου».

Είναι γνωστό πως τις υποθέσεις του «Οργανισμού Εργασίας», τις διαχειρίζεται αποκλειστικά η Δημοτική Αρχή και αποτελεί υπεκφυγή και συγκάλυψη της αλήθειας, το να παραπέμπει τόσο την Περιφέρεια όσο και τους βουλευτές στη διοίκηση του «Οργανισμού». Τα στοιχεία αυτά είναι σίγουρο πως βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Αμαρουσίου. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Σωματείου των εργαζομένων, ο σημερινός αριθμός των εργαζομένων στο Δήμο, τα νομικά πρόσωπα, τις δημοτικές επιχειρήσεις, ξεπερνά τις 2.000 ! 

Τέτοιου είδους ενέργειες αποδεικνύουν την αναξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής και την αντίληψη που έχει για τα θεσμικά όργανα της πολιτείας. 

Αν απέναντι στην Βουλή των Ελλήνων υπάρχει αυτού του είδους η αντιμετώπιση εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος τον τρόπο διοίκησης του Δήμου και της αντιμετώπισης των εργαζομένων. 

Kαλούμε τη Δημοτική Αρχή έστω και τώρα αναλογιζόμενη τις ευθύνες της να δώσει τα στοιχεία που ζητούνται χρόνια τώρα και με διάφορες προφάσεις αποκρύπτονται.

Για τη Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»
Λευτέρης Μαγιάκης , Πλαστήρα 3 Μαρούσι, 15124, Τηλ.: 6934443888