8 Απριλίου 2010

Ο Μαριος Ζέρβας κρατείται και 3η εβδομάδα στις φυλακές Κορυδαλλού.

http://freemariosz.wordpress.com/

Προφυλακίστηκε με μοναδικό στοιχείο τις κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν στη διάρκεια της πορείας της Πέμπτης 11 Μάρτιου 2010, ημέρα απεργίας κατά των νέων οικονομικών μέτρων.

Φωτογραφίες της αναίτιας σύλληψης του Μάριου που παραδόθηκαν, μεταξύ άλλων, ως αποδεικτικά στοιχεία για την αθωότητά του.
Αναφορές στον τύπο και δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την άδικη κράτησή του.

Η κινητοποίηση του κόσμου για την αποκατάσταση της εξόφθαλμης αδικίας είναι άμεση: δεκάδες πανό, μαζικά ψηφίσματα, γράμματα συμπαράστασης και άλλες παρεμβάσεις αλληλεγγύης έχουν συγκεντρωθεί από την πρώτη μέρα κράτησης του Μάριου.

ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ. ζητούν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή που απευθύνουν στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία». Οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Μάγια Τσόκλη χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του Μάριου Ζ. ως εκτροχιασμό και κηλίδα στην εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ακόμα, υπενθυμίζουν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέσπισε ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και προσθέτουν: «Διαπιστώνουμε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετός δρόμος για να εμπεδωθούν οι έννοιες της προστασίας του πολίτη και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού».

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η προφυλάκιση, η οποία βασίστηκε στην κατηγορία ενός αστυνομικού, ενώ διαψεύδεται από δεκατρείς άλλους αυτόπτες μάρτυρες, αναδεικνύει τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος. Κι αυτό, συνεχίζουν, γιατί πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή κίνδυνος φυγής του κατηγορουμένου, προϋποθέσεις που, όπως λένε, δεν ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Ζ, δάσκαλος κολύμβησης, συνελήφθη στις 11 Μαρτίου στο απεργιακό συλλαλητήριο και κρατείται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.