19 Απριλίου 2010

Ο Δήμος Αμαρουσίου “στηρίζει” τους ΟΥΚάδες


από το  /feleki.wordpress.com

Επανερχόμαστε στο θέμα των ΟΥΚάδων με αφορμή την πρόταση-ψήφισμα που κατέθεσε δημοτικός σύμβουλος στο Μαρούσι και αφορούσε την καταδίκη του ρατσιστικού τους παραληρήματος. Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο “διακριτικά” απέφυγαν την έγκριση του ψηφίσματος.





Μάλιστα… Φαίνεται ότι εκεί στα Βόρεια Προάστια, σ’ έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αθήνας, ο πατριωτισμός των τοπικών αρχών έχει προκαλέσει την ευγενή τους τύφλωση. Και όταν μάλιστα θεσμικά όργανα δεν καταδικάζουν την απαράδεκτη ενέργεια μερικών ανεγκέφαλων, τότε ίσως θα έπρεπε να ανησυχούμε περισσότερο.

Ενδιαφέρον έχει μάλιστα και η άποψη του δημοσιογράφου που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο περιστατικό. Αντιγράφω λοιπόν, από την Αμαρύσια, τη μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα:

“[...] • Κατά την ταπεινή άποψη της στήλης, όμως, αν τέτοια συνθήματα είναι απαραίτητα για την τόνωση του φρονήματος και του μαχητικού πνεύματος του συγκεκριμένου Σώματος, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κάνουμε τα «στραβά μάτια».

• Και το λέμε αυτό για τους εξής λόγους: Πρώτα απ’ όλα γιατί από τα πιο παράτολμα και επιθετικά στρατιωτικά Σώματα που διαθέτει η χώρα δεν περιμένουμε «σιγή ασυρμάτου» και «πολιτικώς ορθή» στάση.

• Δεύτερον, πρόκειται για τα Σώματα που πριν από κάποια χρόνια αποχωρούσαν κλαίγοντας από ντροπή και πικρία από τις βραχονησίδες των Ιμίων

• Και αποχώρησαν ντροπιασμένα, επειδή κάποιοι από αυτούς που τις προάλλες καρατόμησαν τους αξιωματικούς που τους οδηγούσαν, είχαν τότε φροντίσει να «πάρει ο αέρας» την ελληνική σημαία. Γιατί σε αυτόν τον τόπο ξεχνάμε εύκολα δυστυχώς…

• Αυτό το τρωθέν γόητρο, το τόσο απαραίτητο για την διαμόρφωση ακμαίου ηθικού σε αυτά τα ειδικά Σώματα, κυνηγάει έκτοτε τους ΟΥΚάδες και τα «κομάντα» της χώρας…“

Ουδέν σχόλιο!