6 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Ιδιωτικός τομέας στις απολύσεις, Δημόσιος στις περικοπές μισθών ....


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Αγ. Αθανασίου 31 Μαρούσι Τηλ.-Φαξ 210-6142381
http://www.sedam.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 30/3/2010 το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Α.Δ.Α. με απόφαση του προχώρησε καταχρηστικά στην περικοπή του 30% από το επίδομα Πάσχα , στην Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσιου με αφορμή τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 3833 φεκ 40/2010.

Για άλλη μια φορά η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου γνήσιος εκφραστής όλων των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων πριν ακόμα έρθει η ερμηνευτική εγκύκλιο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παίρνει απόφαση στο ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης τη περικοπή του Δώρου ΠΑΣΧΑ κατά 30%.

Σε σχετικά ερωτήματα μας σε νομικούς συμβούλους και τα αρμόδια κρατικά όργανα για το εάν είναι εφικτή μια τέτοια ενέργεια η απάντηση ήταν αρνητική.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να μη προχωρήσει σε μια τέτοια καταχρηστική απόφαση, αφού οι εργαζόμενοι από την αρχή του χρόνου από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών έχουν τεράστια μείωση στο μισθό τους, αλλά και από την άρνηση της Διοίκησης του Δήμου να εφαρμόσει το νόμο 3205 και τη σύμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους να αντιταχθούν στα μέτρα που επιβάλουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας κατά εντολή της ευρωπαϊκής ένωσης και των εκφραστών τους.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σε αυτές τις πολιτικές με κάθε τρόπο και θα υπερασπισθεί κάθε έννομο συμφέρον και με κάθε τρόπο.

Μαρούσι 31/3/2010

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Ο Πρόεδρος                                                  Ο  Γραμματέας
Καλλιμάνης Νικόλαος                               Κωνσταντάς Σπύρος