15 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Tα "εικαστικά" μας μαράνανε....


Η Δημοτική αρχή Αμαρουσίου έχει αποδείξει την ευαισθησία της στα ζητήματα της τέχνης, και "επ'αυτού ουδέν έχουμε να προσθέσουμε". Έχουν γραφτεί τόσα πολλά, από τόσα πολλά μέσα σε βαθμό που η όλη υπόθεση έχει "τσιρκοποιηθεί" (από τη λέξη τσίρκο) και έχει γίνει reality σε πολύ ευρύτερα όρια από αυτά του Δήμου μας και των κατοίκων του. Εν ολίγοις κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια το πανελλήνιο !

Από την άλλη, είναι σαφής η επικοινωνιακή επιλογή της διοίκησης ( ποτέ δεν πιστέψαμε στην τόσο μεγάλη βλακεία , που προσπαθούν να μας πείσουν ότι διαθέτουν) ότι η είδηση και η εικόνα είναι το παν. Το ακολουθούμενο επικοινωνιακό δόγμα είναι : "Ας ασχολούνται διαρκώς όλοι μαζί μας, ακόμα και αν μας βρίζουν, η επανάληψη είναι η μαμή της κάλπης ".

Σ'αυτά τα πλαίσια λοιπόν, παρακολουθήσαμε άπειρες "εικαστικές παρεμβάσεις" στην πόλη με τα αντίστοιχα βεβαίως εγκαίνια, και την απίστευτη ταλαιπωρία των δύστυχων "οπαδών" του δημάρχου που τους κουβαλούσαν 2 και 3 φορές την εβδομάδα στα εγκαίνια γλυπτών, καλλιτεχνικών έργων σε κάθε γωνιά του Αμαρουσίου.

Κάποια στιγμή στην πλατεία Κασταλίας - προς την Π.Ράλλη - εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε το συγκεκριμένο τεντσεροειδές (από το τέντζερης-κατσαρόλα) εικαστικό της φωτογραφίας, το οποίο κοσμεί σήμερα (αποσυναρμολογημένο) μαζί με παλιά λάστιχα,μπάζα,σκουπίδια κλπ το αμαξοστάσιο του Δήμου.

Περί τέχνης βέβαια κολοκυθόπιτα. Πόσο όμως έχουν κοστίσει στο Δήμο όλες αυτές οι "καλλιτεχνικές αναζητήσεις", και πόσο κοστίζει  άραγε κάθε έργο σαν κι'αυτό της φωτογραφίας ?