6 Απριλίου 2010

Στη Βουλή τα λύματα των Εργατικών πολυκατοικιών της Κάτω Κηφισιάς


Η ιστορία είναι τόσο παλιά όσο τα ... λύματα και η αναρμοδιότητα των "αρμόδιων φορέων" !

Η ΕΥΔΑΠ δηλώνει αναρμόδια γιατί οι δρόμοι στο εσωτερικό των πολυκατοικιών  είναι ιδιωτικοί (?) , ο δε Δήμος δηλώνει  αναρμοδιότητα γιατί είναι ... αρμοδιότητα της ΕΥΔΑΠ. Εν τω μεταξύ τα λύματα από τους χαλασμένους αγωγούς έχουν βγει στους δρόμους και έχουν φτάσει μέχρι τις εισόδους των πολυκατοικιών.

Η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φ.Κουβέλη  έφερε τα λύματα των Εργατικών της Κάτω Κηφισιάς στη Βουλή, δηλ. στο ... φυσικό τους χώρο !

Το μόνο βέβαιο είναι ότι στα προγράμματα των δημοτικών  συνδυασμών της Κηφισιάς, η "λύση του προβλήματος του αποχετευτικού στις Εργατικές " θα έχει  εξέχουσα θέση και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές.


η φωτο  5 χρόνια πρίν, η κατάσταση ίδια!

ΕΡΏΤΗΣΗΠρος τους κ.κ .Υπουργούς:
• Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Θέμα: Αποκατάσταση της βλάβης αγωγού λυμάτων στις εργατικές κατοικίες Κηφισίας.


Λόγω της βλάβης που έχει υποστεί ο αγωγός μεταφοράς ακάθαρτων λυμάτων στην περιοχή των εργατικών κατοικιών της Κηφισιάς, αναφέρεται ότι τα λύματα βγαίνουν στους δρόμους και έχουν φτάσει στις εισόδους των πολυκατοικιών της περιοχής.

Στις αιτιάσεις και τα αιτήματα των κατοίκων προς τους αρμοδίους για αποκατάσταση της ζημιάς του αγωγού, αναφέρεται ότι η Ε.Υ.Δ.Α.Π. αρνείται την επισκευή με το πρόσχημα ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκεται ο αγωγός (ο δρόμος ανάμεσα στις εργατικές κατοικίες) είναι ιδιωτικός και συνεπώς δεν μπορεί να παρέμβει, ενώ η δημοτική αρχή δηλώνει αναρμόδια.

Δεδομένου η υπάρχουσα κατάσταση αποτελεί όχι μόνον απειλή για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και προσβάλλει τη λειτουργία της πόλης.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

• Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν και ποια μέτρα θα λάβουν άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία της δημόσιας υγείας στην εν λόγω περιοχή;


29-3-2010


Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης