10 Απριλίου 2010

Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Αθήνας: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Γενική συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 11 Απρίλη ώρα 10 το πρωί για να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, ενάντια στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό.


Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με θέματα:

Απολογισμός δράσης του συλλόγου το προηγούμενο χρονικό διάστημα – πρόγραμμα δράσης μέχρι την Πρωτομαγιά - κάλεσμα σε Γ.Σ. των εργαζομένων 11 Απριλίου 2010.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έκανε συνεχείς παρεμβάσεις με ανακοινώσεις, με συσκέψεις εργαζομένων σε χώρους εργασίας όπως Golden Hall, PRAKTIKER, The Mall, Attica, Notos Galleries, Ράδιο Κορασίδης, Metropolis ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΤΛΑΝΤΙΚ, LIDL κά.

Παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας όπου υπήρχαν καταγγελίες για απολύσεις εργαζομένων όπως Notos Galleries, Alouette, Golden Hall με μορφές δράσης που συσπειρώνουν τους εργαζόμενους στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Η πολύπλευρη δράση του σωματείου έχει ενοχλήσει τους εργοδότες οι οποίοι στην προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν και να αναχαιτίσουν τη συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο, έβαλαν την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο σύλλογο να κάνουν προβοκάτσια εις βάρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Συγκεκριμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο της 23ης Μαρτίου 2010, κατατέθηκε γραπτό υπόμνημα από την ΠΑΣΚΕ στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορείται ο Σύλλογος ότι ¨δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μελών, αλλά μόνο στα μέλη που ανήκουν στην παράταξη του ΠΑΜΕ¨ , και όλα αυτά με αφορμή απόλυση εργαζόμενου από τα AlexPack.

Για το συγκεκριμένο γεγονός, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είχε τυπώσει ανακοίνωση που απευθυνόταν στους εργαζόμενους στα AlexPack, που καλούσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, να καταργήσουν με τη συλλογική τους δράση την ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών, και να κάνουν το βήμα να έρθουν μαζί μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια, για να απαιτήσουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους σταθερή και μόνιμη δουλειά, απαγόρευση των απολύσεων, προστασία των ανέργων.

Η ΠΑΣΚΕ όχι μόνο αρνήθηκε να μοιραστεί η ανακοίνωση στους χώρους εργασίας, αλλά μας κατηγορεί με αφορμή την ανακοίνωση αυτή ότι διασπάμε τους εργαζόμενους ίσως γιατί τους καλούμε να αντισταθούν στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα όχι μόνο ως κλάδος, αλλά ως εργατική τάξη ενάντια στην δικτατορία των πολυεθνικών, ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, δηλαδή ενάντια στην τάξη που επιβιώνει ως παράσιτο, και κλέβει τον πλούτο που εμείς παράγουμε.

Είναι προβοκάτορες και επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους. Συνάδελφοι απομονώστε τους. Είναι οι εκφραστές των εργοδοτών μέσα στο Εργατικό Κίνημα.

Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ εγκαλούν εμάς να απολογηθούμε όταν οι ίδιοι είναι όχι μόνο απόντες σε όλους τους αγώνες που έχει κάνει ο Σύλλογος ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην τρομοκρατία, όπως οι πολύμηνοι αγώνες στα JUMBO, στα LIDL, στα Carrefour, και αλλού, αλλά είναι και απεργοσπάστες σε όσες απεργιακές κινητοποιήσεις έχει κηρύξει ο κλάδος μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ