16 Φεβρουαρίου 2009

Η Βουλή δεν ανέχεται τα αρνητικά σχόλια


Οι "πατέρες του έθνους" και οι αστυνομικοί με το "πεσμένο ηθικό" τίποτα δεν κατάλαβαν από το νεολαίστικο ξέσπασμα του Δεκέμβρη. 


Το Υπουργείο Παιδείας έταξε διαλόγους και blog για να εκφράσουν οι μαθητές την αμφισβήτησή τους.

Τελικά φαίνεται ότι μάλλον θέλει να τους φακελώσει καλύτερα.  
 

Μια επίσκεψη σχολείου στη Βουλή, μια αυταρχική αστυνομικός που συνοδεύει τα παιδιά στους χώρους του κτιρίου και μια ερώτηση στο τέλος της φόρμας αξιολόγησης όπου τα παιδιά εκφράστηκαν ελεύθερα και φυσικά ανώνυμα. Τα προβλήματα άρχισαν μετά…

Μερικά από τα σχόλια δεν ήταν και τόσο τιμητικά, για την αστυνομικό, για τη Βουλή ούτε και για το πολιτικό μας σύστημα. Και ενώ κανονικά τα φύλλα αξιολόγησης θα έπρεπε να δώσουν τροφή για σκέψη στους ιθύνοντες, τα πράγματα πήρα διαφορετική τροπή. 

Η αστυνομικός το πήρε προσωπικά, επισκέφθηκε το σχολείο και απαίτησε από τη διευθύντρια να μάθει ποια παιδιά έγραψαν σχόλια εις βάρος της. Έγινε και προσπάθεια μέσω της Βουλής να αποσταλούν πίσω στο σχολείο τα επίμαχα φύλλα αξιολόγησης και να γίνει γραφολογική εξέταση (!) για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαθητών που παρεκτράπηκαν. 

Υπήρξαν μάλιστα και απειλές στο 15μελές του σχολείου ότι αν δε δοθούν τα ονόματα θα κοπούν όλες οι εκδρομές. Μετά από παρεμβάσεις της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και του βουλευτή Τάσου Κουράκη, και υπό την πίεση της δημοσιοποίησής του μετά τις σχετικές καταγγελίες ο σύλλογος καθηγητών έλαβε απόφαση να μη δεχτεί την επιστροφή των γραπτών και πολύ περισσότερο την γραφολογική τους εξέταση. 

Δείτε τη συνέντευξη στο http://www.tvxs.gr/v4698

επιμέλεια AMK