25 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Βαθύ παρακράτος








Τραμπούκικη επίθεση “αγανακτισμένων πολιτών” από το στενό περιβάλλον της διοίκησης του Δήμου έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για την αλλαγή των χρήσεων γης στο Δήμο Αμαρουσίου. Πίσω από το συγκεκριμένο θέμα κρύβονται πολλά εκατομύρια ευρω, καθώς ανοίγει ο δρόμος για νέα Μall.

Η ολοκλήρωση της περιβαλοντικής καταστροφής στο άλλοτε πράσινο προάστιο, είναι οι παράπλευρες απώλειες στον ταξικό πόλεμο που διεξάγεται στο μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέντρο της χώρας, που βρίσκεται στην περιοχή μας.

Eκ των πρωταγωνιστών της ομάδας κρούσης, ήταν και μέλος της διοίκησης του εργοδοτικού σωματείου , που ίδρυσε πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος με σκοπό να ανακόψει την πάλη των εργαζόμενων στο δήμο για να διατηρήσουν τη δουλειά τους.

Το περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Εντάσσεται στην γενικότερη ένταση της καταστολής και στην αναβάθμιση του παρακράτους στην διεκπεραίωση των πολιτικών τους επιλογών.

Η άγρια καταστολή στη νεολαία το Δεκέμβρη, η μαφιόζικη επίθεση στην Κ.Κούνεβα, οι δικαστικές διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικάτα, η αστυνομική βία του δήμου της Αθήνας ενάντια στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους για το γνωστό πάρκο, οι καθημερινές φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες ,

και τέλος οι παρακρατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, είναι επεισόδια στο σήριαλ που θα βλέπουμε πλέον πολύ συχνά.

Η άμεση και αποφασιστική απάντηση σε κάθε τέτοιο κρούσμα, η αλληλεγγύη και η οργάνωση της πάλης μας, είναι η μοναδική και επιβεβλημένη απάντηση στη “νέα δημοκρατική αντίληψη” που βιώνουμε καθημερινά.

ΒΟΡΕΙΑ της ΑΘΗΝΑΣ/Συντακτική Επιτροπή

-------------------------------------------------------------------

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

-------------------------------------------------------------------

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ http://ergazomenoi-sto-marousi.blogspot.com

ΠΑΤΟΥΛΗ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ

Αγανακτισμένοι πολίτες, αντάξιοι συνεχιστές των Γκοτζαμάνηδων και του Καλαμπόκα έδρασαν στο Δημοτικό Συμβόυλιο του Δήμου Αμαρουσίου. Ο κύριος Πατούλης ας αναλάβει τις ευθύνες για την δράση των στενών συνεργατών του, εκ των οποίων ένας είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και υπάλληλος του Δήμου, ο δεύτερος μάνατζερ του Δήμου και μέλος της διοίκησης του εργοδοτικού σωματείου που προσπαθεί να ιδρύσει ο Πατόυλης, ενώ ενεργή συμμετοχή στην τραμπούκικη επίθεση κατά πολιτών που παρακολουθούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο είχε και ο οδηγός του Δημάρχου. Την παρακρατική επίθεση κατά πολιτών και δημοσιογράφων παρακολούθησε απαθής ο Δήμαρχος ενώ οι δράστες φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα του Δημαρχείου. Ολα ξεκίνησαν όταν παριστάμενοι πολίτες κυρίως μέλη της Δημοτικής παράταξης Κόντρα Στον Καιρό διαμαρτυρήθηκαν για ζήτημα σχετικό με τις χρήσεις γης και δέχτηκαν την επίθεση των συνεργατών του Πατούλη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΙΣΤΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

--------------------------------------------------

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΚΑΤΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (24.2.2009), έλαβε χώρα τραμπούκικη επίθεση, με πρωταγωνιστές μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων πολιτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

Η επίθεση κατά ενεργών πολιτών, που διαμαρτυρήθηκαν για τη προκλητική και ειρωνική συμπεριφορά του Δημάρχου Γ.Πατούλη απέναντι στον επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λευτέρη Μαγιάκη, αλλά και στον πρόεδρο του ΣΥΝ Α. Τσίπρα, που ως γνωστό στηρίζει τη Δημοτική Κίνηση, ήταν σαφέστατα προσχεδιασμένη.

Οι γνωστοί «αγανακτισμένοι πολίτες» της οικογένειας Κόκκαλη και «πρωτοπαλίκαρα» του Δημάρχου προπηλάκισαν νεολαίους της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ». Ο οδηγός του κύριου Πατούλη επιτέθηκε σε γυναίκα δημοσιογράφο που τόλμησε να αποθανατίσει τα γεγονότα με τη φωτογραφική της μηχανή και έσβησε όλες τις φωτογραφίες. Άλλοι γνωστοί «κολαούζοι» της διοίκησης ζήτησαν ταυτότητες από δημοσιογράφους και προπηλάκισαν γυναίκες ενεργούς πολίτες, σαν να ήταν πραιτοριανοί.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα προκλήθηκαν χωρίς αμφιβολία από την συμπεριφορά του Δημάρχου κύριου Πατούλη, που συνηθίζει να κάνει κατάχρηση του δικαιώματος, που του παρέχει ο Κώδικας, μιλώντας με τις ώρες, ειρωνεύεται τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων, υποδεικνύει ενίοτε στους δημοσιογράφους τι να γράφουν και λοιδορεί πολίτες και τοπικούς συλλόγους. Αξιώνοντας να τον ανέχονται όλοι όσοι παρευρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς διαμαρτυρίες. Όταν αυτό δεν γίνεται ανεχτό, επιστρατεύονται τα φασιστοειδή ως «αγανακτισμένοι πολίτες» για να υπερασπιστούν τον «ευεργέτη» τους. Το Μαρούσι είναι μικρό για να μην γνωρίζουμε τι δουλειά κάνει ο καθένας.

Μετά από αυτά τα γεγονότα οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, αποχώρησαν από τη διαδικασία, καταγγέλλοντας τη διοίκηση ως υπεύθυνη για το κατάντημα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε συνέχεια τόσο η δημοσιογράφος που δέχτηκε την επίθεση, όσο και οι νεαροί που προπηλακίστηκαν, συνοδευόμενοι από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λευτέρη Μαγιάκη, κατέθεσαν μηνύσεις κατά των τραμπούκων, οι οποίοι νωρίτερα είχαν φυγαδευτεί προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, από την πίσω πόρτα του Δημαρχείου.

Η Δημοτική Αρχή, με τον «ιδιωτικό» στρατό που συντηρεί με λεφτά των δημοτών, έχει γίνει πλέον επικίνδυνη για την πόλη και πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είπε λέξη για τα επεισόδια και

συνέχισε τη διαδικασία σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Απόδειξε με τη στάση του αυτή ποιοι είναι τα «αφεντικά» στην παράταξη που διοικεί το Δήμο και πόση ισχύ έχει απέναντι τους.

Οι πρακτικές αυτές όχι μόνο δεν θα σταματήσουν τις διεκδικήσεις των πολιτών αλλά θα τους ενεργοποιήσουν ακόμα περισσότερο ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια και την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής τους απέναντι στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Μαρούσι 25/02/2009

-------------------------------------------------------------------------------------

Indy.gr : Επίθεση «αγανακτισμένων πολιτών» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο στο Μαρούσι στην ημερήσια διάταξη βρισκόταν το ζήτημα της αλλαγής χρήσεων γης το οποίο είχε τεθεί από πλευράς διοικήσεως του δήμου με σκοπό την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού. Η ρύθμιση για το συγκεκριμένο ζήτημα σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Σ. Τσαγκαράτο ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του Βωβού και του πρώην δημάρχου Τζανίκου σε όλες τις προηγούμενες καταπατήσεις της μαρουσιώτικης γης.

Στη διαδικασία παρευρίσκονταν μέλη συλλόγων της περιοχής και πολίτες οι οποίοι αντιτίθονταν στα σχέδια της δημοτικής αρχής για περαιτέρω τσιμεντοποίηση του Αμαρουσίου, τακτική η οποία αποτελεί συνέχεια των πολιτικών Τζανίκου που άφηνε την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα (Mall, Golden Hall, μεγαθήρια Βωβού στην Κηφισίας). Καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβουλίου ήταν φανερή η πρόθεση του κ. Πατούλη να καθυστερήσει η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα με σκοπό να αποχωρήσουν οι πολίτες και οι φορείς από τη διαδικασία ώστε να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση χωρίς κανένα αντίλογο. Όταν ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Κόντρα στον καιρό» ζήτησε να τεθεί το ζήτημα άμεσα σε συζήτηση και να μην καθυστερήσει άλλο η διαδικασία έλαβε ως απάντηση τα ειρωνικά σχόλια του δημάρχου περί «διεκδίκησης των αιτημάτων από τον κ.Τσίπρα» και ότι εκείνος δεν έχει διεκδικήσει ποτέ τίποτα. Ως απάντηση στην αντίδραση των μελών της δημοτικής κίνησης και των υπόλοιπων πολιτών έφτασαν από την άλλη άκρη της αίθουσας 4 τραμπούκοι (μέλη της Ν.Δημοκρατίας, ξεκάθαρα άνθρωποι του δημάρχου) οι οποίοι δήθεν αγανακτισμένοι άρχισαν να τους σπρώχνουν και να τους χτυπούν. Στη συνέχεια άρπαξαν τη φωτογραφική μηχανή μιας δημοσιογράφου του τοπικού τύπου και αφού την έσπασαν της επιτέθηκαν βγάζοντάς την έξω από την αίθουσα και αμέσως μετά φυγαδεύτηκαν από ανθρώπους του δημάρχου από την πίσω πόρτα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Η δημοτική αστυνομία που βρισκόταν στην αίθουσα το μόνο που «είδε» ήταν ένα «μπάχαλο». Τελικά τα μέλη της αντιπολίτευσης και οι πολίτες αποχώρησαν αλλά παρ’ όλα αυτά η διαδικασία συνεχίστηκε με παρευρισκόμενους μόνο τους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης.

Είναι πάγια η τακτική των δημοτικών αρχών που έχει παρατηρηθεί σε αντίστοιχες καταστάσεις και σε πολλούς άλλους δήμους να τρομοκρατούν τους πολίτες που αντιστέκονται στα σχέδιά τους για δήθεν αναπλάσεις και «αξιοποιήσεις» ελευθέρων χώρων. Αυτό γίνεται είτε με την αρωγή των δυνάμεων καταστολής ( προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας) είτε με τραμπούκους-δήθεν αγανακτισμένους πολίτες.

Οι πρακτικές αυτές δεν πρόκειται να σταματήσουν τις διεκδικήσεις των πολιτών και να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν μπροστά τους σε όποια προσπάθεια βάζει την κερδοσκοπία των μεγαλοκατασκευαστών πάνω από την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Μαρούσι 24/2/2009

μικρή διόρθωση: το ζητημα της αλλαγης χρησεων γης αφορα γενικοτερα τις κατασκευες κτηριων υπερτοπικης χρησης (μαγαζια, γραφεια κλπ) και ηταν ξεχωριστο απο το θεμα της κατασκευης του χωρου σταθμευσης στην πλατεια του σταθμου τους ΗΣΑΠ και στις δυο περιπτωσεις τσιμεντο να γινει


συνεχίζονται στα σχόλια