8 Φεβρουαρίου 2009

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις για την Κ.Κούνεβα

Στις 21 Γενάρη έγινε συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά από μέλη της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων μαζί με τη Βάσω Τσούνη αντιπρόεδρο της Παναττικής ΄Ένωσης Καθαριστριών & Οικιακού προσωπικού ζητώντας να γίνει έλεγχος στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π. Πειραιά για τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών.

Στον Η.Σ.Α.Π. οι ελεγκτές της Επιθεώρησης μαζί με μέλη της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων, της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων και εκπροσώπους από το σωματείο εργαζομένων του Η.Σ.Α.Π. ( δεν επέτρεψαν να είναι στον έλεγχο η αντιπρόεδρος της Π.Ε.Κ.Ο.Π ) έκαναν τον έλεγχο και συνομίλησαν με τις εργαζόμενες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εμφανίστηκαν επόπτριες από την ΟΙΚΟΜΕΤ (καθώς τα γραφεία της βρίσκονται κοντά στον Η.Σ.Α.Π.) μαζί με μέλη του εργοδοτικού σωματείου θέλοντας να παρευρεθούν στον έλεγχο. Εμποδίστηκαν όμως από τους εργαζόμενους των σωματείων και στο τέλος οι επόπτριες φώναξαν και την αστυνομία και υπέβαλαν και μήνυση.
Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, όπου καταγράφηκαν παραβάσεις (εργασία στο διάλειμμα, πληρωμή μισθού κάτω από τις συμβάσεις). Αντίγραφο του ελέγχου δόθηκε και στο σωματείο της Π.Ε Κ.O.Π.

31 Γενάρη διοργανώθηκε πορεία στον Πειραιά από τη Συνέλευση αλληλεγγύης για τη Κωνσταντίνα Κούνεβα , με τη συμμετοχή του Σωματείου της Π.Ε.Κ.Ο.Π., και άλλων πρωτοβάθμιων. Η πορεία παρ' όλη τη βροχή ξεκίνησε από τον Η.Σ.Α.Π. και μέσα από τους κεντρικούς δρόμους πέρασε μπροστά από τα πρώην γραφεία της ΟΙΚΟΜΕΤ τα οποία φυλασσόντουσαν από ισχυρές διμοιρίες των ΜΑΤ, κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τέλος διαλύθηκε μπροστά από την Ευαγγελίστρια.

Σ΄ όλη την διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν προκηρύξεις στους πολίτες και στα καταστήματα.

Την πορεία "περιφρουρούσαν" ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες ήταν έτοιμες να επέμβουν άμεσα για ν' αποκαταστήσουν την "τάξη" και την "ηρεμία" της "δημοκρατίας".

X.K