6 Φεβρουαρίου 2009

JUMΒO... μάγκες

Συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 6/2 
στις 5.30 μ.μ. 
στο κατάστημα JUMBO 
στα Πευκάκια στην Αθήνα.
αναδημοσίευση από το blog του 
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ http://emporoipalliloi.blogspot.com

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική JUMBO που συνεχίζει να χτυπά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα που αναπτύσσεται απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου από την επιχείρηση.

Η εργοδοσία κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων στα Καρφούρ και των στελεχών του ΠΑΜΕ, Γιώργου Πέρρου (μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ), της Μαρίας Τσαγκατάκη (Προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας), του Θωμά Χόρτη (Προέδρου του Σωματείου Καρφούρ - Μαρινόπουλος), του Γιάννη Κομνηνού (Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας), του Νίκου Νικολόπουλου (Απολυμένου από τα JUMBO) και του Αντρέα Πουλικόγιαννη (Μέλους της Διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά), απαιτώντας: 1. τη φυλάκιση μέχρι ενός έτους, 2. καταβολή ποσού 100.000 ευρώ για τον καθένα, 3. να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για παύση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας μέχρι να δικαστεί η προσφυγή.

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση JUMBO απέλυσε εργαζόμενο που διεκδικούσε τα δικαιώματα των συναδέλφων του, μετά από προσπάθεια εξαγοράς και απειλών.

Για τα παραπάνω κατατέθηκε μήνυση για την οποία δεν έχει διαταχθεί δίωξη και γι’ αυτό υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων. Αντίθετα με ευθύνη των εισαγγελικών αρχών και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, χτυπήθηκαν οι κινητοποιήσεις, έγιναν συλλήψεις και διώκονται δικαστικά στελέχη του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ θέτει ένα σοβαρό ζήτημα. Δε μπορεί να βρεθεί δικαστής που θα πάρει την ευθύνη της καταδίκης των συνδικαλιστικών στελεχών και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτό είναι μήνυμα! Να το πάρουν σοβαρά υπ’ όψιν κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές.

Η πρόκληση αυτή, της επιχείρησης JUMBO, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να στηρίξουν αποφασιστικά την πάλη κατά της επιχείρησης JUMBO και την επίθεση που έχει εξαπολύσει. Να πάρουν μαζικά μέρος στη Συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 6/2 στις 5.30 μ.μ. στο κατάστημα JUMBO στα Πευκάκια στην Αθήνα. Το Σάββατο 7/2 στις Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία