12 Φεβρουαρίου 2009

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και για την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φλεβάρη πλατιά σύσκεψη σωματείων που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και για την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργαζομένων από δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η συσπείρωση σημαντικού δυναμικού πρωτοβάθμιων σωματείων, αποτελεί μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για να τελειώσουμε μια για πάντα με το καθεστώς προς ενοικίασης εργαζομένων, το σύγχρονο δουλεμπόριο, και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κοινή θέση όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν η ανάγκη να συνεχιστεί η κοινή δράση για να:
  • αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί προς επίθεσης στην Κωνσταντίνα.
  • φύγουν οι δουλέμποροι από προς χώρους εργασίας. Να καταργηθεί ο νόμος 2956/2001 και ο νόμος 3204/2003 για τα νοσοκομεία και συνολικά το θεσμικό πλαίσιο για την ενοικίαση εργαζομένων που προς οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν επιβάλει και νομιμοποιήσει.
  • να γίνουν άμεσα προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Όσες και όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη προτείνουν προς τα σωματεία:
  • Την Τετάρτη 11/02, στις 9.30πμ, στο ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχαήλ Βόδα Και Μακεδονίας) όπου πραγματοποείται το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ (Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), στην έναρξη του οποίου χαιρετίζει και εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, να υπάρξει μαζική παρέμβαση της Πρωτοβουλίας, με πανό, συνθήματα και κατάθεση ψηφίσματος με τα αιτήματά μας (κατάργηση της ανάθεσης της καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης σε ιδιώτες, να φύγουν οι δουλέμποροι από τα νοσοκομεία, να αλλάξει αμέσως το καθεστώς μισθοδοσίας και οι καθαρίστριες να πληρώνονται από τις υπηρεσίες των Δημόσιων Νοσοκομείων)
  • Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων σε χώρους εργασίας που απασχολούν ενοικιαζόμενους εργαζομένους την Τετάρτη 18/02 να πάμε στο ΨΝΑ (Δαφνί) μαζί με την ΠΕΚΟΠ.
  • Συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση στη Βουλή την Πέμπτη 19/02 στις 6 μ.μ. ‘Εκδοση σχετικής αφίσας της πρωτοβουλίας.
  • Την Τετάρτη 25/02, ημέρα 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ να γίνει το πρωί (πριν την απεργιακή συγκέντρωση) παράσταση διαμαρτυρίας στον ΗΣΑΠ.
  • Εκδήλωση για το σύγχρονο δουλεμπόριο την Κυριακή 8 Μάρτη (παγκόσμια ημέρα της γυναίκας) στο ΕΜΠ με διοργανωτή την ΠΕΚΟΠ και στήριξη από την Πρωτοβουλία Σωματείων όπου να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία από το σύγχρονο δουλεμπόριο και ταυτόχρονα να γίνει μαζική συζήτηση για τη συνέχιση του αγώνα και των παρεμβάσεων.
  • Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Μάρτη με συγκέντρωση στο Υπουργείο Απασχόλησης και απαίτηση να μπει τέλος στο σύγχρονο δουλεμπόριο.
  • Έκδοση κειμένου καλέσματος της Πρωτοβουλίας Σωματείων που να αναπαράγει τη δεύτερη ανακοίνωση της ΠΕΚΟΠ να καλεί στη διαδήλωση στις 19/02 και να κάνει ανοιχτό κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο δουλεμπόριο στις 19/03.
Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων
για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα 
και για την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα