14 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/2/2009


Ποιοι σακάτεψαν 
την Κωνσταντίνα Κούνεβα;


42 μέρες από την δολοφονική επίθεση και το σακάτεμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα κι όμως τα ανθρωποειδή που της επιτέθηκαν κυκλοφορούν ελεύθερα! Ισως για να επιλέξουν το επόμενο θύμα που θα στοχοποιήσουν και θα επιτεθούν.


42μέρες απο την δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα και οι υπουργοί δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης δεν ευαισθητοποιήθηκαν να βγάλουν ούτε μια ανακοίνωση για την πορεία των ερευνών, αν υποθέσουμε οτι γίνονται έρευνες για την αποκάληψη των ενόχων.


Ούτε βεβαίως ο αρχηγός της Αστυνομίας ή οι άλλοι αρμόδιοι κρατικοί παράγοντες.


Ποιά είναι άλλωστε η Κωνσταντίνα Κούνεβα ; Μια απλή καθαρίστρια είναι.

Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο σε έναν από τους «εντιμότατους κύριους ή κυρίες» θα έδιναν συνεντεύξεις κάθε μισή ώρα. Θα ήταν πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια.


Ποιός όμως σακάτεψε την Κωνσταντίνα Κούνεβα; Ποιοί επιτέθηκαν στην γραμματέα του σωματείου μας; Κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές, κύριοι αρμόδιοι; Γιατί δεν τους απευθύνετε το εκκωφαντικό ερώτημα κύριοι καναλάρχες;


Ποιοί και γιατί οργάνωσαν την αντισυγκέντρωση στις 24 Νοέμβρη και προπυλάκισαν την Κωνσταντίνα κυνηγώντας τη μέχρι την Ομόνοια;


42μέρες απο το σακάτεμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα και οι εργολάβοι-δουλέμποροι συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Παραμένουν ασύδοτοι και προσφέρουν στις υπηρεσίες τους καλυπτόμενοι πίσω από ολόκληρο τον νομικό οπλοστάσιο που τους προστατεύει.


Η υπουργός απασχόλησης δεν έχει κάνει καμιά ενέργεια να το καταργήσει και να τους αποπέμψει από τα υπουργεία, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Ένα σχεδόν μήνα μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε ευαισθητοποιήθηκε και κάλεσε τη μάνα της Κωνσταντίνας που την συνόδευε η αντιπρόεδρος του σωματείου και η δικηγόρος μας.


Παρά τις υποσχέσεις της όμως για ολόπλευρη συνδρομή, τις αποκλειστικές νοσοκόμες τις πληρώνει η οικογένεια απο τις συνδρομές του κινήματος αλληλεγγύης!Τελευταία προθυμοποιήθηκε να τις πληρώσει η ΑΔΕΔΥ.


42 μέρες από την δολοφωνική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας και η ηγεσία της ΓΣΣΕ δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που επιτρέπουν την δράση και την ασυδοσία των εταιριών που ενοικιάζουν ανθρώπους την αυγή του 21 αιώνα!!!


Για να αποσείσει μάλιστα τις τεράστιες ευθύνες της μερικές φορές συγκεκαλυμμένα άλλες απροκάλυπτα προσπαθεί να υπονομεύσει ή και να συκοφαντήσει την


«Παναττική Ένωση Καθαριστριών και οικιακού προσωπικου». .

Όπως όταν αρνήθηκε να υπογράψει το υπόμνημα που συντάξαμε με τα αιτήματά μας και καταθέσαμε μαζί με την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εργασίας.

Όπως όταν προχθές πρίν απο την συγκέντρωση και πορεία των 58 σωματείων και του Κινήματος Αλληλεγγύης προς την Κωνσταντίνα Κούνεβα «αποκύρηξε» την συγκέντρωση χωρίς μάλιστα να τους το ζητήσει κανένας!

Όπως αρνείται μέχρι σήμερα να διαχωρίσει την θέση της απο το εργοδοτικό σωματείο της ΟΙΚΟΜΕΤ και την υπονομευτική δράση του.

Θέλουμε να το δηλώσουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση :

Αποτελούμε οργανικό μέρος του εργατικού κινήματος και αυτή μας της ιδιότητα αλλά και την αυτονομία μας δεν πρόκειται να την παραχωρήσουμε σε κανέναν. Ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μιλάει εξ’ ονόματός μας.
Η δράση της γραμματέως του σωματείου μας και η τραγική της σημερινή θέση δεν προσφέρεται ούτε για πολιτική εκμετάλλευση, ούτε για πλυντήριο των ευθυνών καμιάς πλευράς και κανενός φορέα.

Η ΓΣΣΕ δεν είναι φέουδο κάποιων προσώπων ούτε κάποιας πλειοψηφίας αλλά ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα. Απέναντι σε προσπάθειες προσχηματικής πειθαρχίας σε «ανώτερα όργανα» εμείς θα επιμένουμε να πειθαρχούμε στις αξίες του εργατικού κινήματος και του εργατικού πολιτισμού.

«Έκαστος εφ’ω ετάχθη»!

Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα : η Ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πρωτοστατήσουν έστω και τώρα στο ξεκίνημα ενός πανεργατικού αγώνα που θα καταργήσει τις δουλεμπορικές εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων και στην κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που τις κατοχυρώνει;

Θα διώξει δίνοντας το καλό παράδειγμα σαν την γυναίκα του Καίσαρα, τον εργολάβο καθαρισμού που καθαρίζει τα γραφεία της ή θεωρεί οτι οι εργολάβοι είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι για την ίδια, όπως και οι πάνω απο 50 εργαζόμενοι με τα προγράμματα stage που δουλεύουν ανασφάλιστοι στις υπηρεσίες της;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Έλληνες και μετανάστες,

Σας καλούμε να πυκνώσετε τις γραμμές του σωματείου μας και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δίκαια αιτήματά μας. Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και σε αγώνες μέχρι να δικαιωθούμε.

Μην υποκύπτετε στις απειλές και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Είναι ελάχιστοι και είμαστε χιλιάδες!


Ο αγώνας της Κωνσταντίνας δεν μπορεί και δεν θα πάει χαμένος. Η αποτρόπαια πράξη εναντίον της ξεσήκωσε ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που δεν θα κάνει πίσω αν δεν δικαιωθούν οι στόχοι μας.

Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους, όλες τις συλλογικότητες οργανωμένες και ανοργάνωτες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την νεολαία που απο την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε και συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στο τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί για την Κωνσταντίνα Κούνεβα. 

Απαιτούμε :

* Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα.
* Έξω οι εργολάβοι-δουλέμποροι απο τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
* Κατάργηση της ενοικιασμένης και ανασφάλιστης εργασίας.
* Κατάργηση ολόκληρου του νομικού οπλοστασίου που τα κατοχυρώνει.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! 

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς 
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΤΗΛ.ΦΑΞ.2108221083
e-mail pekop1999@gmail.com
κινητα-6978865730-6978844725.