13 Δεκεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


και ωραίος και εργολάβος και ταξίαρχος
Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2008

Θυμάστε εκείνα τα 13(?) εκατομμύρια ευρω που κόστισαν οι κυβόλιθοι που στρώθηκαν οι δρόμοι του κέντρου του Μαρουσιού παραμονές των ολυμπιακών αγώνων, στα πλαίσια της ολυμπιακής ανακαίνισης του κέντρου στο Μαρούσι; Ξεχάστε τα. Η νέα διοίκηση τα ξηλώνει όλα από την αρχή. Στον κουβά το χρήμα που ξοδεύτηκε.
Υλοποιώντας την νέα κυκλοφοριακή μελέτη που εκπόνησε η νέα διοίκηση, το κέντρο του Μαρουσιού είναι πάλι Βηρυτός, δοκιμάζοντας την υπομονή πεζών και οδηγών.
Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει και μπάρες (κάγκελα παντού!).
Το νέο σχέδιο θα δένει αρμονικά
με το αστυνομικό τμήμα που ξαναγυρίζει στο κέντρο του Μαρουσιού, και θα χτιστεί σε οικόπεδο που παραχώρησε στην ΕΛΑΣ ο Δήμος. Όλα αυτά για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους του κέντρου την πόλης. Σαν το αίσθημα ασφάλειας που έχουν οι κάτοικοι του κέντρου της Πεύκης με την παρουσία του εκεί αστυνομικού τμήματος!

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στο blog μας τον Μάρτιο.
Το επαναφέρουμε για να θυμίσουμε ότι "ο εμπορικός κόσμος της πόλης" δια της διοίκησης του συλλόγου του ζητούσε επίμονα την επαναφορά του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο του Μαρουσίού για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Αναρωτιόμαστε αν μετά τα τελευταία γεγονότα, θα επέμεναν στο αίτημά τους και σήμερα.
Γιατί παρακολουθήσαμε στις τηλεοπτικές μας οθόνες τους συναδέλφους τους στο κέντρο της Αθήνας (στοά Σταδίου) να κράζουν και να διώχνουν τις διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά απο τα μαγαζία τους ,θεωρώντας τους υπεύθυνους για τις συγκρούσεις και για τις ζημιές. Η διαφορά από τους συναδέλφους τους στην Πάτρα,στη Λάρισα,στο Ηράκλειο και αλλού είναι ότι οι Αθηναίοι έζησαν από πρώτο χέρι τα γεγονότα, ενω οι άλλοι τα έζησαν από τις τηλεοράσεις.

Οσο για τον εμπορικό κόσμο, "της κοντής .., οι τρίχες της φταίνε"!
Πρώτα έφταιγαν οι μικροπωλητές, μετά έφταιγαν οι κινέζοι(έμποροι), μετά έφταιγε η εγκληματικότητα και οι αλλόδαποί.
Τους διέφυγε μία λεπτομέρεια μόνο, οτι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ξοδέψει.

Με το χαμό που έγινε αγαπητέ εμπορικέ κόσμε,
(πλήν τζαμάδων,γυψοσανιδάδων,κλπ) άγιο είχατε που δεν είχε προλάβει να ολοκληρωθεί το έργο ΕΛΑΣ/ΠΑΤΟΥΛΗ της μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο.

Ετσι μετά την πρωτοποριακή δωρεά του Δήμου στην ελληνική αστυνομία, το καλλύτερο που έχουμε να περιμένουμε είναι ένας κλειστός δρόμος στο κέντρο τα βράδια για λόγους ασφαλείας. Οπως γίνεται στην Πεύκη και στην Κηφισιά.