17 Δεκεμβρίου 2008

Γεύση από… Τζανίκο

Αναδημοσίευση από http://maroussiotis.blog4u.gr/

Με εισηγητή στο Δημοτικό Συμβούλιο τον κ. Τσαγκαράτο, το μελετητή που κατάστρεψε το Μαρούσι με τις ιδέες του (υπερτοπικό κέντρο, ΟΑΚΑ και Mall) ο δήμαρχος Πατούλης προσπάθησε για τρίτη φορά χθες βράδυ να περάσει αλλαγές στη Χρήση Γης στο Μαρούσι.
Αλλά ο κόσμος έχει ξυπνήσει πια. Και όχι μόνον κάθισε στη συνεδρίαση από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, αλλά παρέμενε ενεργός σε όλη τη διαδικασία φωνάζοντας, διακόπτοντας και επαναφέροντας σε τάξη τους δήθεν διαφανείς και αδιάφθορους.
Ακόμα και ο δημοτικός σύμβουλος Νώντας Γαρδέλης διαφώνησε έχοντας στο πλευρό του τους Δημήτρη Καμπούκο και Στέφανο Τσιπουράκη (και για να γίνω τοπικιστής γνήσιοι μαρουσιώτες και οι τρεις και όχι ξενόφερτοι και πετυχημένοι σε άλλους δήμους).
Το αποτέλεσμα ήταν, μετά από κλειστή σύσκεψη στα γραφεία του ΚΕΠ (και ενώ απ’ έξω καθόντουσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας και οι πολίτες), να αποφασίσουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να αναβάλουν το θέμα για 20 ακόμα μέρες.
Τι μπορεί να συμβεί όμως στις 20 μέρες;
Να διώξουν τον Τσαγκαράτο;
Να αλλάξουν τον αντιδήμαρχο γιατρό-πολεοδόμο;
Να μεταβάλλουν το σχέδιο των αλλαγών χρήσεων;
Να αλλάξουν τη γνώμη των τριών διαφωνούντων;
Ή να αποσύρουν τελείως το θέμα;
Η διοίκηση Πατούλη, ακολουθεί τα χνάρια του «καταλληλότερου» και «ανυποψίαστου» πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και οδηγείται σε αδιέξοδα.
Και σε λίγες μέρες, έχουμε και δημαιρεσίες…