20 Δεκεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ..!!


Άμεση ανάγκη για την έμπρακτη
ΣΟΒΑΡΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ αλληλεγγύη
των εργατικών σωματείων-ομοσπονδιών,
των φοιτητικών συλλόγων
και όλου του αγωνιζόμενου κινήματος
τη Δευτέρα 22/12/08 στις 8:30 π.μ.
στη Σχολή Ευελπίδων


Η αποκρουστική αστυνομική βία έδωσε ξανά δείγματα γραφής. Αυτή τη φορά δεν σεβάστηκε ούτε τον φαντάρο Γ.ΓΡ. (υπηρετεί στην Κω και σε δύο μήνες απολύεται) ο οποίος μαζί με την παρέα του έκανε αμέριμνος βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.
Πιο συγκεκριμένα, στις 16:00 μ.μ. (18/12/08) στην συμβολή Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, ενώ η πορεία είχε τελειώσει και ο δρόμος είχε δοθεί στην κυκλοφορία, διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε βίαια, αναίτια σε διερχόμενους. Μεταξύ των οποίων που δέχτηκαν τη βάρβαρη επίθεση ήταν και ο φαντάρος Γ.ΓΡ.
Οι άνδρες των ΜΑΤ αγνόησαν τη δήλωση του ότι είναι φαντάρος, του επιτέθηκαν και αφού τον ακινητοποίησαν πετώντας τον κάτω, στην συνέχεια τον κλωτσούσαν στο πρόσωπο, με συνέπεια το βαρύ τραυματισμό του. Αφού του πέρασαν χειροπέδες σαν τον χειρότερο εγκληματία, τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ.
Εκεί προσήλθαν άνδρες των ΜΑΤ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΕΤΟΥΣΕ ΜΟΛΟΤΟΦ.
Ενδεικτικό της επιχείρησης τρομοκράτησης του κινήματος μέσω των «αναίτιων-τυχαίων συλλήψεων» και της δικαστικής αρωγής μέσω ακραίων κατηγοριών και ποινών, κάνοντας ευρεία χρήση του αντιτρομοκρατικού εκτρώματος είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο φαντάρος: τέσσερα (4) κακουργήματα και τρία (3) πλημμελήματα.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση-οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η δικαστική εξουσία έχουν πολύ ευρύτερες επιδιώξεις μέσω της εξόντωσης του Γ.ΓΡ. αποκαλύπτεται από τα εξής:

Ενώ η σύλληψη έγινε στις 16:00 μ.μ. οι τρείς άνδρες των ΜΑΤ προσήλθαν να καταθέσουν πολύ αργότερα (19:00 μμ.,) πολύ καλά δασκαλεμένοι.
Ενώ συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις καταθέτουν ένας ή δύο αστυνομικοί, σε αυτή την περίπτωση προσήλθαν τρείς.
Ενώ η ιδιότητα του στρατευμένου είναι γνωστή στις αστυνομικές αρχές, ο φαντάρος δεν έχει παραδοθεί στην Στρατονομία ώστε να τεθεί στην διάθεση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Πρόκειται για μια σαφή παρανομία, που καλύπτεται πίσω από νομοθετικά τερτίπια και κρύβει πολιτικές επιδιώξεις.
Ο φαντάρος σύρεται στα δικαστήρια με τις εξοντωτικές κατηγορίες γιατί:


Πρέπει καταρχήν να συγκαλυφθεί η βάναυση επίθεση της αστυνομίας που προκάλεσε το βαρύ τραυματισμό του. Αν το παλικάρι αφήνονταν χθες ελεύθερο, θα μπορούσε να μηνύσει την πολιτική και αστυνομική ηγεσία, φορτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα εναντίον της κυβέρνησης και της αστυνομίας.
Δεύτερον, πρέπει η αστυνομία να παρουσιάσει έργο και μάλιστα μαζικές συλλήψεις, που να επιφέρουν βαριές ποινές. Η Ν.Δ. μιμείται την ακραία κρατική καταστολή του Σαρκοζί, θέλοντας «να στείλει σπίτι της» την νεολαία πριν συναντηθεί με τους απολυμένους γονείς-θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, στους δρόμους του αγώνα
Ο φαντάρος δεν παραδίδεται στην Στρατονομία γιατί γνωρίζουν ότι οι κατηγορίες θα καταρρεύσουν, η κρίση θα γιγαντωθεί και ο Στρατός που ήδη έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα δεκάδων νεκρών φαντάρων από αυτοκτονίες και ατυχήματα, ΘΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
Οι αστυνομικοί θα χρειαστούν τέσσερις ώρες για να καταθέσουν, χρόνος απαραίτητος για να συμφωνήσουν και αποστηθίσουν τις κατηγορίες τους, αλλά και απαραίτητος πολιτικός χρόνος ώστε οι υπουργοί Εσωτερικών-Δικαιοσύνης-Εθνικής Άμυνας συμφωνήσουν το ποιος και πως θα χειριστεί την κρίση.
Η σύλληψη του φαντάρου θεωρείται «ζεστή πατάτα» που κανένας υπουργός δε τη θέλει στα χέρια του. Πολύ περισσότερο που όλοι αισθάνονται ότι η κυβέρνηση καταρρέει, οι εκλογές πλησιάζουν, ο λαός είναι εξαγριωμένος.
Επιπλέον η πληθώρα των αυτοπτών μαρτύρων που αντέδρασαν στο βάναυσο ξυλοδαρμό του φαντάρου Γ.ΓΡ. και στην παράνομη σύλληψη του, μπορούν να ανατρέψουν το κατηγορητήριο και να αποδείξουν το αβάσιμο των κατηγοριών.

Η προσπάθεια εξόντωσης Φαντάρου μέσω της δικαστικής βίας δεν είναι τυχαία.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δε μπορεί να πείσει για την αναγκαιότητα της διακυβέρνησης και της πολιτικής της. Πολιτική που είναι έτοιμο να ακολουθήσει και το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης διαπιστώνει ότι ο κρατικός αυταρχισμός πυροδοτεί νέους γύρους νεανικών ξεσπασμάτων και ξεβολεύει από τους καναπέδες πολλούς εργαζόμενους γονιούς.
Επιχείρησε επομένως να πειραματιστεί με την κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ δοκιμάζοντας τα κοινωνικά αντανακλαστικά, θέτοντας επί τάπητος την άμεση χρήση του στρατού για την καταστολή διαδηλώσεων και στην αποστολή ξένων αστυνομικών δυνάμεων (Γερμανία-Γαλλία).
Έντρομη όμως διαπίστωσε ότι ούτε η κοινωνία και πολύ περισσότερο, ούτε τα στελέχη και οι φαντάροι είναι διατεθειμένοι να ΣΤΑΘΟΥΝ ΕΝΟΠΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ.
Χαρακτηριστική των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία είναι η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να αναλάβουν ένα τέτοιο ρόλο (εκατοντάδες υπογραφές στρατευμένων από 46 Στρατόπεδα).
Ύπουλα και κουτοπόνηρα, με δόση ρεβανσισμού και εκδικητικότητας, Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία «ΕΚΤΕΛΟΥΝ» το φαντάρο Γ.ΓΡ. για να παραδειγματίσουν.
«Χτυπούν στο βρόντο» καταδιώκοντας ένα στρατευμένο που δεν είχε καμιά σχέση με τίποτε ώστε να περάσουν σε όλους το ΦΟΒΟ, ότι μπορεί να είναι το επόμενο θύμα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ.ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Απάντηση μας είναι η ανάπτυξη ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ



Πρέπει όλοι να δείξουμε αγωνιστικά ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ την αλληλεγγύη μας.
Η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποκαλύπτεται ότι έχουν χάσει τον έλεγχο και πλέον τρομοκρατούν και απειλούν την κοινωνία.

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437