30 Δεκεμβρίου 2008

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων



- ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΗΣΑΠ

- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

- ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.


Η Παναττική Ενωση καταγγέλλει «ως δολοφονική την επίθεση εις βάρος της γ.γ. του σωματείου, Κωνσταντίνας Κούνεβα», ζητεί «ν αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση» και «ν αποκαλυφθούν οι ένοχοι», ενώ «απαιτεί να σπάσει το εργασιακό γκέτο των εργολάβων - δουλεμπόρων».

Μάλιστα, έξω από την εταιρεία, στην οδό Αριστείδου, έχει γραφτεί το σύνθημα, «το πρωί καθαρίζουν τρένα, το βράδυ... καθαρίστριες». Οι διαδηλωτές που έμαθαν την τελευταία στιγμή πως η εταιρεία έκλεισε λόγω διακοπών, έκαναν πορεία ειρήνης στους δρόμους του Πειραιά, πέρασαν από την Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και συνέχισαν προς τα γραφεία της εταιρείας καθαρισμού, όπου βρήκαν μια διμοιρία ΥΜΕΤ και αστυνομικούς του Πειραιά στην είσοδο.

Παρά τις εκκλήσεις των διαδηλωτών να φύγει η αστυνομική δύναμη και να μην προκαλεί, οι αστυνομικοί παρέμειναν και ακολούθησε συμπλοκή με τους διαδηλωτές, οι οποίοι εξοργισμένοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τα γραφεία. Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως τα όργανά της χτυπήθηκαν από πέτρες, αλλά και από επίθεση με κάδους απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, στις 6.30 το απόγευμα, οι αστυνομικοί έβγαλαν τα κλομπ, οι διαδηλωτές τους έσπασαν μια - δυο ασπίδες και τραυματίστηκαν ελαφρά και 4 αστυνομικοί.

Ο χειρισμός της υπόθεσης από τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ήταν προκλητικός, άστοχος και όπως αποδείχτηκε και επικίνδυνος για γενίκευση των επεισοδίων.

Οι διαδηλωτές, όπως δήλωσαν στο «Εθνος» κάποιοι απ αυτούς, θα φώναζαν συνθήματα και θ αποχωρούσαν, αλλά η αστυνομία συνεχίζει να κρατά προκλητική στάση και να ρίχνει «λάδι στη... φωτιά».

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ