23 Δεκεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Tέλος στα ΣΚΥΛΟΚΟΥΡΑΔΑ


ΤΣΕΧΙΑ - Πράγα
του ανταποκριτή μας

Ενα σοβαρό πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος, τα σκατά των σκύλων σε δρόμους και πλατείες θα επιλύσει σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο δήμος Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον κατά την τελευταία επίσκεψη στην Τσεχία, για τον πρωτοποριακό σκουπιδοντενεκέ που χρησιμοποιεί ο δήμος της Πράγας (φωτο) για την περισυλλογή των σκυλοκούραδων των τσέχων σκύλων.

Ο χρήστης- ιδιοκτήτης, αφού ο σκύλος κάνει τη δουλεία, αφαιρεί απο την ειδική θήκη πάνω από τον σκουπιδοτενεκέ την ειδική σακούλα, που εμπεριέχει ειδικό φτυαράκι μιάς χρήσεως και μαζεύει το φρέσκο σκυλοκούραδο.
Διπλώνει με προσοχή την σακουλίτσα, βάζοντας μέσα και το φτυαράκι και την πετά στον σκουπιδοτενεκέ.
Παίρνει νέα σακουλίτσα για την επόμενη, γιατί μπορεί να του τύχει σε σημείο που δεν έχει stant με σκυλοκουραδοσακούλες.

Αν τελικά το μέτρο εφαρμοστεί και στο Μαρούσι, είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στην μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Γιατί όσοι αποφεύγουν την Κηφισίας και τη Νερατζίωτισα (MALL) για να σωθούν, δεν θα κινδυνεύουν να πατήσουν τις γνωστές νάρκες των τετράποδων φίλων μας.

Και το κυριότερο. Το νέο μέτρο θα είναι φιλικό με το περιβάλλον στο αστυνομικό τμήμα που θα μεταφερεθεί στο κέντρο του Μαρουσίού σε οικόπεδο που δώρισε ευγενικά ο Δήμος Αμαρουσίου στην ΕΛΑΣ.

Θα μπορούσε μάλιστα να είναι το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των χρησιμοποιημένων σκυλοκουραδοσακούλων, όπου θα ανακυκλώνονται επιτόπου, εξοικονομώντας στο Δήμο τα κονδύλια που απαιτεί η μεταφορά τους στην χωματερή.

Είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν εκατοντάδες εθελοντές μαρουσιώτες - ιδιαίτερα μαθητές- να βοηθήσουν το δήμο στο έργο της συγκέντρωσης και επιτόπιας ανακύκλωσης των γεμάτων σκυλοκουραδοσακούλων.