24 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/12


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι –σες
Την κατάργηση της Κυριακής αργίας μεθοδεύουν η κυβέρνηση της Ν.Δ., οι μεγαλοεργοδότες και ο Νομάρχης Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Σγουρός, επιτρέποντας τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκέμβρη, τη δεύτερη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη, με πρόσχημα την τόνωση της αγοράς και την οικονομική κρίση.
Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όταν τους καλούν να δουλέψουν προαιρετικά με αντάλλαγμα ένα ρεπό μέσα στο Γενάρη.
Επί της ουσίας ζητούν τη συναίνεση των εργαζόμενων για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας στρέφεται και κατά των αυτοαπασχολούμενων μικρομεσαίων αφού η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλές μικρές επιχειρήσεις και στην έκρηξη της ανεργίας.
Δεν εξουσιοδοτούμε τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας όπως και κανένα Εμπορικό Σύλλογο, τοποτηρητή και διορισμένο υπάλληλο των πολυεθνικών να μιλάει εξ ονόματος των εργαζομένων στο εμπόριο.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών, καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο να μην αποδεχτούν τη δουλειά την Κυριακή.
Να μην αποδεχτούν τα ιδεολογήματα και την τρομοκρατία της εργοδοσίας ότι όλοι μαζί, εργοδότες και εργαζόμενοι, να σώσουμε την οικονομία .
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση, την αντιλαϊκή πολιτική και τα αποτελέσματα της.
Να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, το μεγάλο κεφάλαιο, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο τους, να δώσουν δύναμη στο σωματείο τους μπροστά στους νέους αγώνες που έρχονται.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ/ΩΝ ΥΠΑΛ/ΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ LIDL
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ
-ΟΒΣΑ
-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ