2 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 Εξάρχεια, 210 – 3820537, ylyp_vivliou@yahoo.gr
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής καλεί πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και εργαζόμενους σε ανοιχτή συνάντηση για να συζητήσουμε την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας για να ανακληθούν οι απολύσεις στο βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ. Πέμπτη 4/12 στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία μας (Λόντου 6 β’ όροφος Εξάρχεια)..

Οι διαμαρτυρίες έξω από το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ (Ακαδημίας 65) συνεχίζονται. Κάθε Τρίτη στις 5.00 μ.μ. και κάθε Σάββατο στις 11.00 π.μ. να είμαστε ΟΛΟΙ έξω από τον ΠΑΤΑΚΗ.

Το Σάββατο 6/12 κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας θα λειτουργήσει χαριστικό παζάρι βιβλίων. Όσοι συνάδελφοι και συναγωνιστές μπορούν, ας φέρουν βιβλία.

Ο Σύλλογός μας συγκεντρώνει υπογραφές στο παρακάτω κείμενο διαμαρτυρίας. Καθημερινά στέλνουμε δεκάδες υπογραφές στο FAX του κ. Πατάκη. Μπορείτε να υπογράψετε το παρακάτω κείμενο και να το στείλετε στα μέιλ και στα FAX του ΠΑΤΑΚΗ.

Το κείμενο διαμαρτυρίας μπορεί να λειτουργήσει και σαν ΨΗΦΙΣΜΑ που θα υπογραφεί από διάφορους φορείς (εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους κλπ).

-------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την απόλυση δύο συναδέλφων από το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ.

Οι απολύσεις είναι άδικες και καταχρηστικές. Το επιχείρημα της εργοδοσίας ότι οι συνάδελφοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους είναι φτηνή δικαιολογία. Μετά από χρόνια, ανακάλυψε η εταιρεία ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους;

Καταδικάζουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία με ένα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στερεί από δύο εργαζόμενους τη δουλειά τους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες για την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Είμαστε στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων.
--------------------------------------------------------------------------------
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
--------------------------------------------------------------------------------


«Βομβαρδίστε» με μηνύματα διαμαρτυρίας τα FAX και τα e-mail του κ. Πατάκη: 210 – 3650094, 210 – 3811940, gengra@patakisgr, press@patakis.gr, bookstore@patakis.gr