22 Δεκεμβρίου 2008

JAMBO: Γυρνάει στο πόστο του ο απολυμένος απεργός !


Άρθρο από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4873334&publDate=20/12/2008

Η άμεση απάντηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του ΠΑΜΕ υποχρέωσε χτες την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση εργαζόμενου που συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Δεκέμβρη

Στο πόστο του επιστρέφει ο εργαζόμενος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε απολυθεί από το πολυκατάστημα της επιχείρησης «ΤΖΑΜΠΟ» στη Βάρη, την περασμένη βδομάδα, επειδή συμμετείχε στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη. Η άμεση αγωνιστική αντίδραση του ταξικού Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η αποφασιστική στήριξη του ΠΑΜΕ και άλλων ταξικών συνδικάτων της Αθήνας, ανάγκασε τη διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει την απόλυση.

Υπενθυμίζεται ότι, παραμονές της 24ωρης απεργίας, η διεύθυνση του συγκεκριμένου καταστήματος εκβίασε τους εργαζόμενους να μη διαταράξουν το «καλό κλίμα», δηλαδή να μην συμμετέχουν στην απεργία. Αμέσως μετά την απεργία η επιχείρηση κάλεσε ξανά τους εργαζόμενους και τους ενημέρωσε ότι όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές της θα απολυθούν, όπως και έγινε.

Η άμεση απάντηση των ταξικών δυνάμεων στην τρομοκρατική απόλυση, τόσο με παρεμβάσεις στη διεύθυνση του καταστήματος, όσο και με το συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος, την περασμένη Δευτέρα, για περίπου τρεις ώρες και με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών και εργαζομένων, δεν άφησε περιθώρια στην εργοδοσία. Ετσι, μετά και από τη δέσμευση του Συλλόγου ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, με χτεσινή επιστολή του προς το σύλλογο, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησης, Ε. Παπαευαγγέλου, ανακοινώνει ότι η διοίκηση της εταιρείας «αποφάσισε τελικώς να αποδεχτεί τις υπηρεσίες του κ. Νικολάου Νικολόπουλου, ο οποίος μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του στο κατάστημα Βάρης από τη Δευτέρα, 22/12/2008 (...)».

Μετά τις επιτυχημένες μάχες ενάντια στις απολύσεις στο «Καρφούρ», στη «Ρενό», σε δήμους και άλλες επιχειρήσεις, η ανάκληση της απόλυσης στο «Τζάμπο» έρχεται να επιβεβαιώσει πως μόνο ο μαζικός, ταξικά προσανατολισμένος αγώνας μπορεί σήμερα να διασφαλίσει ακόμα και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, να ανοίξει δρόμους για την απόσπαση κατακτήσεων και ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργαζόμενων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Χθες, 21 Δεκεμβρίου 2008, 9:47:34 μμ
http://emporoipalliloi.blogspot.com