30 Δεκεμβρίου 2008

Οι Εμπρησμοί δεν μας Πτοούν


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ
27 Δεκεμβρίου 2008


Καταγγέλλουμε τον εμπρησμό του σπιτιού του μέλους μας Στέφανου Κόλλια, στην Καλοσκοπή Φωκίδας την Παρασκευή 26 Δεκέμβρη.

Το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες αφού ο Στέφανος είχε αναχωρήσει από το σπίτι του για ολιγοήμερη παραμονή στην Αθήνα, όπως επίσης ότι δεν έγινε διάρρηξη- αν και ήταν δυνατόν- παρά μόνο σπάσιμο παραθύρου και εμπρησμός, μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για μια καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη απειλητική – εκφοβιστική ενέργεια που μάλλον για καθαρά συγκυριακούς λόγους δεν είχε ολοκληρωτικά καταστροφικά αποτελέσματα.

Απ΄ ότι φαίνεται η κίνηση μας στο σχετικά μικρό διάστημα που δραστηριοποιείται έχει ενοχλήσει πολλούς. Σημάδια αυτής της ενόχλησης εισπράτταμε ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα.

Διαστρέβλωση των απόψεων μας, καλλιέργεια κλίματος εργασιακής ανασφάλειας στους εργαζομένους στις μεταλλευτικές εταιρίες, «εμπρηστικές» ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο.

Αποκορύφωμα η «αυθόρμητη» κινητοποίηση δεκάδων εργαζομένων και εργολάβων στα πλαίσια της συγκέντρωσής μας στον Αποστολιά Φωκίδας στις 14 Δεκέμβρη, με πληρωμένα τα έξοδα μετακίνησης για αρκετούς.

Εκεί κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, εκτόξευση απειλών και υπονοούμενων, με σκοπό να προβοκάρουν και να διαλύσουν την συγκέντρωση.

Αυτό βέβαια δεν έγινε κατορθωτό γιατί αποδείξαμε στην πράξη το σεβασμό μας στις δημοκρατικές διαδικασίες και το κυριότερο ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανένα εργαζόμενο, μιας και τα προβλήματα είναι κοινά για όλους.

Η τωρινή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του μέλους και συγχωριανού μας, που είναι ένας από τους ελάχιστους νέους που απαρνήθηκαν την Αθήνα και γύρισαν στην περιφέρεια, είναι μια εξαιρετικά ακραία ενέργεια που φέρνει στο νου μας μνήμες κατοχής. Τότε οι ναζί κατακτητές καίγανε τα χωριά μας σε αντίποινα της αντιστασιακής δράσης του λαού μας.

Αλήθεια σήμερα, μετά από τόσα χρόνια αγώνων και θυσιών αναρωτιόμαστε αν τελούμε ακόμα υπό καθεστώς κατοχής.

Όλα τα μέλη μας της κίνησης εκφράζουμε την αταλάντευτη στήριξη μας προς το φίλο και μέλος της κίνησης μας Στέφανο Κόλλια και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοια γεγονότα δεν πρόκειται να μας πτοήσουν, αντίθετα μας δίνουνε δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τις περαιτέρω προσπάθειες μας για την προάσπιση του περιβάλλοντος της Γκιώνας και καλούμε τους συντοπίτες μας αλλά και όλους τους πολίτες της Φωκίδας να καταδικάσουν κατηγορηματικά τέτοιου είδους ενέργειες από όπου και αν προέρχονται.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ


Επικοινωνία:

Ηλ_Ταχ: giona.oiti@gmail.com
Γιώργος Κόλλιας 6944604531
Τάσος Αφέντης, 6947838347
Γιώργος Μανούκος, 6944450016
Γιωργάκης Κωστής 6979734591