17 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Οικισμός Αντωνόπουλου


Μήτσος Κ.
 από εφημερίδα Κηφισιά

"Μα υπάρχει στην Κηφισιά τέτοιος οικισμός;" με ρωτούν. Μάλιστα υπάρχει και είναι στην Κάτω Κηφισιά πίσω από τον Άγιο Νεκτάριο κοντά στο άλλοτε εργοστάσιο υφασμάτων BRITANIA. Από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1999, εκεί κάτω είχαν τοποθετήσει τροχοβίλες, όπου διέμεναν οικογένειες σεισμόπληκτες, μέχρι και σήμερα και σιγά σιγά αποσύρονται λόγω επανόδου των φιλοξενούμενων στις κατοικίες τους, όσοι μπόρεσαν.

Την παραμονή Χριστουγέννων το 2009 έτυχε να περάσω ψάχνοντας να βρω μια γνωστή οικογένεια από τον καιρό των πρώτων ημερών του καταστροφικού σεισμού, στην οποία πήγαινα κάθε χρόνο από τότε.

Το θέαμα που αντίκρυσα είναι απίστευτο. Ξύλα, πόρτες, παράθυρα, τσιμεντόλιθοι, αλλά και παραπήγματα εν λειτουργία με λιγοστούς ακόμη άστεγους σε εγκατάλειψη. Σκουπίδια σωρό, παρατημένοι άνθρωποι, κατάσταση απαράδεκτη. Και η περιοχή αυτή ανήκει στο Δήμο Κηφισιάς.

Ας προσέξουν οι αρμόδιοι, υπάρχει κίνδυνος, και εκεί ζούνε άνθρωποι. Δεν είναι δυνατό να σπαταλώνται χιλιάδες ευρώ για την ανάπτυξη του Κέντρου, της Άνω Κηφισιάς, του Κεφαλαρίου και της Πολιτείας, και εκεί κάτω να υπάρχουν άνθρωποι, μικρά παιδιά, γέροι, εργαζόμενοι, χωρίς καμιά βοήθεια.

Τι να την κάνω τη δενδροφύτευση στην Πεντέλη με όλες τις κάμερες από κοντά για να γίνει και η σχετική προβολή, όταν λίγα μέτρα από την πλατεία Πλατάνου υπάρχει αυτή η απαράδεκτη τριτοκοσμική κατάσταση; (Γκέτο σωστό).

Που είναι οι Σύλλογοι; Να κάνουν έναν περίπατο από τον οικισμό Αντωνόπουλου στην Κάτω Κηφισιά, για να δουν, να μιλήσουν, να φωνάξουν;

Η Κάτω Κηφισιά και ειδικά ο χώρος των εργατικών είναι εγκαταλελειμένος, σπεύσατε πριν είναι αργά. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί, έχουν δικαίωμα στη ζωή.

Περάστε από την οδό 1η Μάη, Αραβωσιτά, Αντύπα, Αγία Βαρβάρα, και την πάροδο αυτών, να δείτε, να διαπιστώσετε το απαράδεκτο της κατάστασης. Δείτε την υποτιθέμενη παιδική χαρά, τον ελαττωματικό φωτισμό. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη για την κατάσταση των εργατικών πολυκατοικιών και του οικισμού Αντωνόπουλου, πρέπει να διορθωθούν πολλά, μην αδιαφορείτε.