7 Ιανουαρίου 2010

KKE: Για σταθερή μόνιμη εργασία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Της Αχτιδικής Επιτροπής Βόρειων Συνοικιών της Κ.Ο.Α.   του ΚΚΕ


ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Δημοτική Αρχή Μαρουσιού:
Χέρι-Χέρι σε Βάρος του Δικαιώματος για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά των Εργαζομένων

Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τα κόμματα εξουσίας στη χώρα μας, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, συμπλέουν απόλυτα στις αντεργατικές τους επιλογές ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων, επί μια δεκαετία και παραπάνω, στο δήμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.


Πριν λίγους μήνες η Κυβέρνηση της ΝΔ, απαντώντας σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το δήθεν «πλεονάζον» προσωπικό των ΟΤΑ και ειδικότερα του Δήμου Αμαρουσίου, επιδοκίμαζε τον εξοστρακισμό από τις περιοχές κατοικίας τους 105 εργαζομένων και των οικογενειών τους. Με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο απαντάει «δια χειρός» του Υπουργού της κου Ραγκούση και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην ίδια Ερώτηση, που επανέφεραν πρόσφατα οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Το ερώτημα προς τον Υπουργό ήταν σαφέστατο:

«-Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την τακτοποίηση σε οργανικές θέσεις του Δήμου των μονίμων, αορίστου χρόνου εργαζομένων που χαρακτηρίζονται παράνομα και καταχρηστικά «πλεονάζον» προσωπικό και εξοστρακίζονται από το φυσικό εργασιακό τους χώρο οδηγούμενοι έτσι σε απόλυση ύστερα από 10 και πλέον έτη συνεχούς εργασίας στον οικείο ΟΤΑ.»


Η απάντηση, αν και έμμεση, ήταν σαφής και αποκαλυπτική: Όλα, «καλώς καμωμένα» από τη Διοίκηση του κου Πατούλη. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από το περιεχόμενο της «μη απάντησης» (γιατί περί αυτού πρόκειται) του Υπουργού:

Αρνείται να πάρει οποιαδήποτε θέση για το σοβαρό πρόβλημα που τίθεται στην ερώτηση, σαν να μην υπάρχει. Περιορίζεται σε ένα αναμάσημα νομικών διατάξεων δείχνοντας έτσι, ότι οι 80 περίπου εργαζόμενοι του «Οργανισμού Εργασίας» του Δήμου που παραμένουν μετέωροι, μαζί με δεκάδες εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση «ΔΕΑΔΑ» και εκατοντάδες ακόμη άλλων Δήμων, αποτελούν αμελητέα υπόθεση για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Και όχι μόνο αυτό. Για να «ενημερώσει», όπως προκλητικά αναφέρει, τους ερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ ο κ. Ραγκούσης τους κοινοποιεί, μια και απαξιοί ο ίδιος να ασχοληθεί με το πρόβλημα, «απαντητικό έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου». Ένα έγγραφο μέσα από το οποίο η δημοτική Αρχή εμφανίζεται περίπου ως «μέγας ευεργέτης» των υπό απόλυση «πλεοναζόντων», δήθεν, μετά από συνεχή εργασία 10 και πλέον ετών, εργαζομένων στο Δήμο.


Αυτή είναι η ξεκάθαρη πραγματικότητα. Μετά την εξολόθρευση των χιλιάδων εργαζομένων με Stage, μετά την απόφαση για την απόλυση, στο άμεσο μέλλον, δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις έργου και με άλλες μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει το αντεργατικό της πρόσωπο και στο «πλεονάζον», δήθεν, προσωπικό του Δήμου μας, μαζί και άλλων δήμων της χώρας.


Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Υλοποιεί και στην πόλη μας συγκεκριμένες κατευθύνσεις των αντεργατικών επιλογών της άρχουσας τάξης, όπως αυτές συναποφασίζονται στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ενεργητική συμμετοχή των κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με τη συναίνεση των υπολοίπων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.


Διέξοδος όμως υπάρχει!


Είναι η μαζική αγωνιστική συσπείρωση όλων των εργαζόμενων του δήμου με ταξικούς προσανατολισμούς και στόχους. Σ' αυτό το δρόμο οι κομμουνιστές είναι και πάλι εδώ.


Στέκονται δίπλα τους, δηλώνουν και πάλι «παρών», όπως το έκαναν και πριν λίγες μέρες με την ευκαιρία της αποφασιστικής πολιτικής παρέμβασης της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να τους συμπαραστέκεται, να αγωνίζεται δίπλα τους, τόσο για την κατάκτηση του δικαιώματος της σταθερής δουλειάς στο δήμο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όσο και για το σύνολο των διεκδικήσεων του κλάδου:




  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Εγγραφή όλων των συμβασιούχων στο Σωματείο και στην ΠΟΕ - ΟΤΑ.
  • Κατάργηση των νόμων, αντίσταση στις προτάσεις και τα προγράμματα που προωθούν ελαστικές σχέσεις εργασίας.
    Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν τους ΟΤΑ. Να μην περάσει η νέα διοικητική δομή (« Καποδίστριας 2» ). Να κλείσουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις. 35ωρο, 7ωρο, 5νθήμερο και 30ωρο,6ωρο,5νθήμερο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).
  • Κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Για τα ΒΑΕ 55 και 50.

  • Να Μονιμοποιηθούν Τώρα στις Υπηρεσίες του Δήμου Όλοι οι Εργαζόμενοι ,
    να Κλείσουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις


  •  Η Αχτιδική Επιτροπή Βόρειων Συνοικιών της Κ.Ο.Α. του ΚΚΕ