18 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ: Στοχοποίηση και τρομοκράτηση ...



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ
Ρ. Φεραίου 9 Πεύκη
Πρόεδρος : Σ. Χουλιάρα 210-6145104
Γραμματέας : Β. Βασιώτη 210-6145122
Fax : 210-6145157
Πεύκη 11 Ιανουαρίου 2010
Αρ. Πρωτ. : 6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα : Στοχοποίηση και τρομοκράτηση αυτών που πρωτοστατούν στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πεύκης, με αφορμή την επικείμενη δίκη στις 19 Ιανουαρίου 2010 κατά της προέδρου του Σοφίας Χουλιάρα, κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής κ. Χρήστος Μιχοπάνος για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή σε δημοσίευμα στον τύπο τον απεκάλεσε «ανεξέλεγκτο νταή» λόγω της ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς του εναντίον της σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ως εντεταλμένο όργανο προσπάθησε να υπερασπίσει εργαζόμενους, κατόπιν ομόφωνης απόφασής του ανακοινώνει τα παρακάτω :

1.Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συνάδελφο και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, σύμφωνα εξάλλου και με την από 31.3.09 απόφαση της γενικής συνέλευσης, για τη συνδικαλιστική δίωξη που υφίσταται εξαιτίας της προσπάθειάς της να υποστηρίζει τα εργασιακά δικαιώματα..

2.Καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων και τη δίωξη εργαζομένων – συνδικαλιστών που υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας, καθώς και κάθε παρέμβαση αιρετών στην υπηρεσιακή λειτουργία του Δήμου.

3.Καταγγέλλουμε τη δίωξη και παραπομπή σε δίκη της προέδρου και κατά συνέπεια του Σωματείου και όλων των εργαζομένων. Η επιχειρούμενη δίωξη έχει βαθύ πολιτικό χαρακτήρα, κινείται σε μία γενικευμένη λογική εκφοβισμού του εργατικού κινήματος και στέλνει στο σκαμνί αγωνιστές που δίνουν μάχη για την αξιοπρέπεια και τα συνολικά συμφέροντα των εργαζομένων.

4.Η αδυναμία του κ. Δημάρχου να δράσει πυροσβεστικά και άμεσα για εκτόνωση της κρίσης που δημιουργήθηκε μεταξύ Σωματείου Εργαζομένων και Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής του, αποδεικνύει την πραγματική του πρόθεση να τροφοδοτεί και να διατηρεί κλίμα τρομοκρατίας και έντασης στα εντεταλμένα όργανά μας. Αν και δίνει συνεντεύξεις τονίζοντας ότι με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει προβλήματα, παρά μόνο με κάποια μέλη του Δ.Σ., υπενθυμίζουμε ότι αυτή η ίδια πλειοψηφία εξέλεξε την πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και αποδεδειγμένα τους στηρίζει. Δεν έχουμε αυταπάτες. Μπορούσε και έπρεπε να επέμβει ώστε να αποσυρθεί η μήνυση.

5.Οι μέχρι σήμερα άκαρπες προσπάθειες προς το Δήμαρχο, αλλά και στον ίδιο τον μηνυτή τόσο από το Δ.Σ. του Σωματείου, από εργαζομένους όσο και από αιρετούς δημοτικούς συμβούλους για συμβιβαστική επίλυση του προβλήματος καταδεικνύουν περίτρανα τον πραγματικό σκοπό αυτής της μήνυσης.

6.Ο μηνυτής, αντί να βρίσκεται αυτός στο ειδώλιο του κατηγορούμενου, ως πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης που αφήνει απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους και καταπατάει στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, επιλέγει να τρομοκρατεί τους συνδικαλιστές αγωνιστές που διεκδικούν τα αυτονόητα ποινικοποιώντας τους αγώνες τους.

Καλούμε τα σωματεία και τους συνδικαλιστικούς μαζικούς φορείς και οργανώσεις για την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή τους και την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών.

Καλούμε όλα τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκη του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης (Χρ. Σμύρνης, έναντι Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης).

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας στο Δήμο Πεύκης και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού στις 19 Ιανουαρίου 2009, ημέρα εκδίκασης της μήνυσης, από αρχής του ωραρίου ως τις 11:30 ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης.

Εκ του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων