29 Ιανουαρίου 2010

Διώκεται ο κοινοτάρχης Μαλακάσας, για τις κινητοποιήσεις στα Διόδια.


γράφει ο Γιώργος Φωτίου

Το «χαράτσι» για τους οδηγούς και η «κονόμα» για τους μεγαλοεργολάβους ξεκίνησαν από τότε που έγινε η Αττική Οδός και συνεχίζεται και σήμερα με την ανάθεση της εκμετάλλευσης όλων των Εθνικών οδών.
Ειδικοί φόροι – τέλη κυκλοφορίας – μέσω των ασφαλιστηρίων είσπραξη για Τ.Ε.Ο., είναι μερικά από τα έσοδα του κράτους που θα έπρεπε να τα αποδώσουν στους πολίτες με τη μορφή κατασκευής και των Εθνικών οδών. Αντ΄ αυτού με αισχρές συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους τους επιτρέπουν να κάνουν νέους σταθμούς διοδίων όπου θέλουν και να εισπράττουν όσα θέλουν. Το κεφάλαιο χρηματοδότησης της Αττικής οδού έχει αποσβεστεί ήδη από τον πρώτο χρόνο, η εκμετάλλευση όμως συνεχίζεται.

Με συνθήματα ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, στις 24/1/2010 κάτοικοι της Β.Α. Αττικής, που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνων κατά των Διοδίων, άνοιξαν για όλους τους διερχόμενους οδηγούς, και στα δύο ρεύματα, τις μπάρες για δωρεάν διέλευση. Η εταιρεία στα πλαίσια τρομοκρατίας προς τους κατοίκους ζήτησε συμπαράσταση από τα ΜΑΤ, ασφαλίτες και εισαγγελέα. Με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων επεισόδια δεν έγιναν.

Την επόμενη μέρα η εταιρεία μήνησε τον μόνο από τους 12 Κοινοτάρχες, που έχουν υπογράψει για την κατάργηση των διοδίων, τον κ. Λίτσα – Κοινοτάρχη Μαλακάσας, που συμμετείχε στη κινητοποίηση. «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», όπως λέει και η παροιμία. Να τους αντιμετωπίσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πανελλαδικά και μαζικοποίηση.


Υ.Γ. Το κράτος πάντα τα βρίσκει με τους εργολάβους και τα στελέχη τους. Γι αυτό διόρισε στέλεχος της «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ως Γεν. Γραμματέα σε Διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ



.