27 Ιανουαρίου 2010

Ο θεός να βάλει το χέρι του !


από τη μια,
Έγινε κόλαση με τον Καποδίστρια και τις συνενώσεις των Δήμων, ενώ οι αντιδράσεις για τον τωρινό 2ο Καποδίστρια είναι ηπιότερες, καθώς το bonus αυτή τη φορά είναι ενδιαφέρον. Τα νέα μαγαζιά είναι προθάλαμος για βουλευτιλίκι και οι βλαχοδημαρχίσκοι ψιλογουστάρουν. Οι συνενώσεις βέβαια δεν γίνονται για να εξυπηρετήσουν τις βλαχοδημαρχιακές ανάγκες, αλλά για να υπάρξουν μεγάλοι οικονομικοί οργανισμοί στους ΟΤΑ, ικανοί να ανταπεξέλθουν στο νέο ρόλο που τους ανατίθεται.

και από την άλλη,
στο άλλο μαγαζί (των παπάδων) γίνεται κόλαση για γίνει γρήγορα η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αττικής, από την οποία θα προκύψει και η νέα μητρόπολη Κηφισιάς – Αμαρουσίου – Ωροπου. Και  εδώ  η ανάγκη που υπάρχει δεν είναι να απλά να βολευτούν οι βλαχομητροπολίσκοι, δημιουργώντας άλλο ένα θρόνο. Αντίθετα από τους Δήμους που πρέπει να μεγαλώσουν για να παίξουν το νέο τους ρόλο, οι μητροπόλεις φαίνεται πως πρέπει να μικρύνουν γιατί είναι πολλά τα λεφτά, και είναι δυσλειτουργικές. Για τον τζίρο τους δεν φοβούνται, γιατί ως γνωστό έχουν προνομιακή μεταχείριση, και διαμαρτύρονται μάλιστα για τα ψίχουλα που πληρώνουν στην εφορία.
μία πρόταση,
(παρ’ ότι αναγνωρίζουμε ότι «δεν το έχουμε»!)
Μήπως  η νέα μητρόπολη να γίνει Αμαρουσίου – Πεύκης, να συνεννοούνται καλύτερα  οι 2 μάνατζερ ,και να προκύψει  ένας όμιλος – κολοσσός ; Μόνο να σκεφτεί κανείς τον ενοποιημένο ισολογισμό του νέου υπερ-ομίλου  θα ζαλιστεί !
 Και θα μπορέσει να απορροφήσει και μερικούς πλεονάζοντες από το Δήμο Αμαρουσίου , καθώς θα δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις όπως :Oδηγός Μητροπολίτη, Εργάτης (ψυχικής) καθαριότητας κλπ.