26 Ιανουαρίου 2010

A.C.S: Προσπάθεια απόλυσης συνδικαλιστή


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Αντρέα Γιαννάκη, ο οποίος έχει συνδικαλιστική δράση και στο σωματείο της A.C.S αλλά και στην Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου στην οποία είναι και μέλος της διοίκησης. Καταγγέλλουμε την εταιρεία A.C.S, που από το καλοκαίρι του 2007 προσπαθεί να διώξει τον συνάδελφο με ισχυρισμούς, που έπεσαν έωλοι στο δικαστήριο που έγινε με θέμα την απόλυση του και φάνηκε το μένος της εταιρείας.

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της A.C.S που για ακόμα μια φορά προσπαθεί να βάλει φρένο σε ένα καθαρό αγωνιστή που συνδικαλίζεται στον κλάδο της ταχυδρόμησης – ταχυμεταφοράς για ένα καλύτερο μέλλον, βάζοντας πρόσχημα σαν άρνηση εργασίας το ότι δεν δουλεύει με P.D.A, όταν μάλιστα και δουλειά βγάζει ο συνάδελφος αλλά και P.D.A δεν λειτουργούν σε όλα τα καταστήματα αλλά και τμήματα της A.C.S.

Καταγγέλλουμε την στάση στελεχών της εταιρείας A.C.S που θεωρούν πως με ατάκες τύπου ¨δεν κάνεις σωστά την δουλειάς σου¨ ή ¨υπόγραψε το κείμενο για την απουσίας σου λόγο απεργίας χωρίς να την γνωρίζει η εταιρεία αλλιώς θα σου στείλουμε εξώδικο¨ θα μπορέσουν να στρέψουν συναδέλφους και όποια δικαστήρια απέναντι σε συνδικαλιστές με ήθος και παλικαριά.

Κύριοι κάπου εδώ περνάτε στην αυθαιρεσία μια αυθαιρεσία που προσπαθείτε να την κάνετε νόμο μακριά από την κοινωνία που τόσο πολύ ευαγγελίζεστε.

Εμείς σας λέμε πως όταν η αυθαιρεσία γίνετε νόμος, για εμάς η αντίσταση είναι καθήκον και για αυτό τον λόγο ζητάμε και έμπρακτα την μη άρση ασυλίας του συναδέλφου μας Αντρέα Γιαννάκη αλλά και:

1. STOP στις απολύσεις

2. STOP στην δίωξη συνδικαλιστών εκλεγμένων και μη

3. αυξήσεις – προσλήψεις

4. Όχι στην ηλεκτρονική παρακολούθηση και την εντατικοποίηση των συναδέλφων μέσω των P.D.A., BLACK BERRY και καμερών.

5. Κατάργηση κάθε μορφής επισφαλούς εργασίας

6. STOP στις καθυστερήσεις μισθών από τις ταχυμεταφορικές εταιρείες

7. 35ωρο – 7ωρο – πενθήμερο

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α