15 Νοεμβρίου 2009

Τα πραγματικά γεγονότα της σύλληψης του 24χρονου το βράδυ της Παρασκευής (13/11)


Τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (13/11) και ένας αθώος 24χρονος βρίσκεται αυτή τη στιγμή προφυλακισμένος; Θα αποφύγω οποιαδήποτε σχόλια και θα περιοριστώ στην αναφορά και μόνο των γεγονότων για να μη προκαλέσω οποιοδήποτε κακό στον κατηγορούμενο καθώς την ερχόμενη Τρίτη περνάει από ανακριτή.

   Ο 24χρονος λοιπόν φοιτητής μόλις είχε τελειώσει το μάθημά του από τη σχολή και πήγε στα Εξάρχεια για να συναντήσει του φίλους του. Αγόρασαν σουβλάκια από τα “Άγραφα” και τα έτρωγαν καθήμενοι στη Ζωοδόχου Πηγής, κοντά στο παρκάκι. Κάποια στιγμή ο ένας από τους φίλους δίνει τη τσάντα του στον 24χρονο και πηγαίνει στην τουαλέτα σε παρακείμενο μπαράκι.

  Ο 24χρονος στέλνει μηνύματα στη φίλη του και προσπαθούν να συνεννοηθούν για το μέρος που θα συναντηθούν (Εξάρχεια ή Μοναστηράκι;).
  Η ώρα είναι μετά τις δέκα. Το επόμενο μήνυμα που παίρνει η φίλη του από τον 24χρονο είναι μετά τα μεσάνυχτα, όταν αυτός κρατείται στη ΓΑΔΑ και ζητάει απεγνωσμένα δικηγόρο.

Τι είχε συμβεί στο μεσοδιάστημα;

  Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάλι γύρω στις δέκα, ομάδα “αντιεξουσιαστών” επιτίθεται στους αστυνομικούς με μολότοφ και υποχωρεί από την Ναυαρίνου. Την κυνηγούν τα ΜΑΤ και η γνωστή ομάδα Δ. Οι αστυνομικοί περνούν μέσα από το παρκάκι και κατευθύνονται προς τον 24χρονο.
Αυτός κρατώντας δύο τσάντες τη δικιά του και του φίλου του, μένει ακίνητος αλλά οι τσάντες είναι αυτές που το στοχοποιούν. Ένας από την ομάδα Δ τον προλαβαίνει, τον ρίχνει κάτω, τον σέρνει για δέκα μέτρα και τελικά του φοράει χειροπέδες. Θαμώνες από τα γύρω μπαρ και το παρκάκι φωνάζουν στους αστυνομικούς να τον αφήσουν ελεύθερο και ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια

Η ιστορία λοιπόν, είναι αυτή.

  Την επόμενη μέρα ο 24χρονος περνάει από εισαγγελέα στην Ευελπίδων. Ακούστε τώρα το κατηγορητήριο: Διατάραξη της δημόσιας ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας, ρίψη μολότοφ και πετρών, συμμετοχή σε παράνομη ομάδα, (τον κατηγορούσαν και δημιουργία εκρηκτικών, αλλά τελικά αυτό το έσβησαν). Το χειρότερο όμως είναι ότι σύμφωνα με όσα του καταμαρτυρούν, όλα τα παραπάνω τελέστηκαν με κρυμμένο το πρόσωπο. Ο 24χρονος φορούσε απλά ένα πράσινο μπουφάν με κουκούλα. Για το λόγο αυτό ο περίφημος “κουκουλόνομος” υποχρεώνει τον εισαγγελέα να κρίνει προφυλακιστέο τον συλληφθέντα μέχρι να τον δει ο ανακριτής/τρια, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Ενδέχεται δε να μείνει προφυλακιστέος από 3-5 μήνες, μπορεί και παραπάνω, μέχρι να γίνει το δικαστήριο.


Ο εν λόγω 24χρονος είναι από τα πλέον απολιτίκ άτομα που γνωρίζω (και το αναφέρω για το τραγικό της υπόθεσης). Τη μισή μέρα χτες την πέρασα στην Ευελπίδων με την οικογένεια του και την άλλη μισή προσπαθώντας να ηρεμήσω, καθώς ο 24χρονος τυχαίνει να είναι και συγγενής μου.

Β.Λ.  από  http://feleki.wordpress.com/

Σχετικές δημοσιέυσεις
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 24χρονος που συνελήφθη χθες στα Εξάρχεια. Ο νεαρός κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε βάρος της αστυνομικής δύναμης στην οδό Ναυαρίνου. Βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τη σύλληψή του.