2 Νοεμβρίου 2009

WIND: Απολύσεων συνέχεια



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζόμενων WIND

Χέρι-χέρι με τις απολύσεις προχωράει μια προσπάθεια της διοίκησης να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, αλλά και να περιορίσει και να χτυπήσει την αγωνιστική δράση του Σωματείου μας.
Τις τελευταίες μέρες, όλο και πληθαίνουν τα κρούσματα και οι καταγγελίες συναδέλφων για μάνατζερ και διευθυντές που ασκούν ψυχολογικές πιέσεις, ακόμα και εκβιασμούς, ώστε να αποτρέψουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στο Σωματείο και ιδιαίτερα στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες.

Χαρακτηριστική είναι η επανάληψη της άθλιας πρακτικής των επιστολών για «μειωμένη απόδοση», χωρίς ούτε καν μια στοιχειώδη αιτιολόγηση, απλά και μόνο για να δημιουργηθεί άλλοθι για την απόλυση συναδέλφων.
Επίσης, οι περιοδείες «ενημέρωσης» -διάβαζε τρομοκράτησης- ολόκληρων τμημάτων, από μεγαλοστελέχη που ανακοινώνουν ότι «όσοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα φύγουν».
Όσα λένε είναι ψέματα, για να φτιάξουν κλίμα φόβου.


Η διοίκηση και οι παρατρεχάμενοί της


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ξεστομίζουν τέτοια πράγματα, όταν μόλις τον τελευταίο μήνα έχουν διώξει πολλούς συναδέλφους εξαιρετικούς στην εργασία τους.


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ οι «περαστικοί» από την εταιρία, που βρήκαν ευκαιρία για έναν ακόμα γύρο παχυλών μισθών και μπόνους, να κάνουν καριέρα «εκκαθαρίζοντας» συναδέλφους που με την εργασία τους κυριολεκτικά έστησαν την εταιρία.


Αν θέλουν να ψάξουν για «ανεπαρκείς», ας κοιτάξουν ανάμεσά τους, στην «παρέα» που δημιουργούν στελεχώνοντας τμήματα και διευθύνσεις με «κολλητούς» και βγάζοντας όλους τους άλλους «περιττούς».
 Επιχειρείται μάλιστα η εκ νέου στοχοποίηση μελών του ΔΣ, με αστειότητες για «έγκαιρη συμπλήρωση των attendance forms», διαφορετικά θα τους γίνουν προφορικές και γραπτές επιπλήξεις (και μετά τι άλλο;).
 Επειδή τελευταία -σε επίσημες συναντήσεις με το Σωματείο- πολλοί υψηλά ιστάμενοι μας πλασάρονται ως «φίλοι», ως «παιδιά της πιάτσας» που δήθεν νιώθουν την αγωνία των εργαζόμενων για τη δουλειά τους (!!!), θέλουμε από τη μεριά του Σωματείου να διευκρινίσουμε:


• Τα κάθε είδους υπονοούμενα και εκβιασμοί, οι ερωτήσεις του τύπου «πες μου αν θα απεργήσεις αύριο» κλπ. από στελέχη και διευθυντές, συνιστούν παρακώλυση της ελεύθερης άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην επιχείρηση, όπως αυτά έχουν κατοχυρωθεί και με νόμους (ν.1264/82). Πράγμα το οποίο ως Σωματείο θα αναδείξουμε και με τις απαραίτητες νομικές κινήσεις. Έχουν ευθύνη όχι μόνο η διοίκηση της εταιρίας κεντρικά, αλλά και κάθε στέλεχος που ασκεί τέτοιες πιέσεις.


• Το Σωματείο και τα μέλη του ΔΣ του δεν θα σταματήσουν την δράση τους, ούτε θα δεχτούν κανενός είδους υποδείξεις για το πώς θα την ασκήσουν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας στην εργασία – και θα αγωνιστούμε ώστε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την υπογραφή ικανοποιητικής ΕΣΣΕ με επιστροφή των διατακτικών τροφής και καλύτερες εργασιακές σχέσεις.


Ο ελεύθερος συνδικαλισμός και οι αγώνες δεν χρειάζονται την έγκριση κανενός στελέχους, «χαμηλού» ή «υψηλού». Νομιμοποιούνται από τη συμμετοχή των εργαζομένων, από την αγωνία όλων μας για τη δουλειά και το μέλλον μας, από το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια που καταπατούν με τα ψέματά τους οι «εκκαθαριστές» της διοίκησης.


Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι όσοι ανοιχτά μας εμπαίζουν, με δήθεν «αναδιαρθρώσεις διευθυντικών στελεχών» που έχουν μετατρέψει σε κύμα αποχωρήσεων και απολύσεων. Όσοι μας ταπεινώνουν με την συμπεριφορά τους και μας βγάζουν «περιττούς» μέσα σε λίγα λεπτά, αδιαφορώντας για την ανάγκη μας για εργασία. Έχουμε την πεποίθηση ότι τελικά θα τους «πνίξει» το δίκιο και η κινητοποίηση των εργαζομένων.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Για να μην μας πνίξουν οι απολύσεις, η ανασφάλεια, ο τσαμπουκάς και η αλαζονεία της διοίκησης


ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ