9 Νοεμβρίου 2009

Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ: Να μnν μπεί η υπόθεση ¨στο αρχείο¨


Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη είχε το προεδρείο της Π.Ε.Κ.Ο.Π., εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστές, που συμπαραστέκονται στον αγώνα της Κωνσταντίνα Κούνεβα ενάντια στο δουλεμπόριο.   Στη συνάντηση παρέστησαν και οι συνήγοροι της Κ. Κούνεβα Δάφνη Βαγιανού και Κώστας Παπαδάκης. 
    Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η απαίτηση να μην μπει στο αρχείο η υπόθεση Κούνεβα, και να συνεχισθεί με ουσιαστικό τρόπο η ανακριτική έρευνα. Επισημάνθηκε η μέχρι τώρα πορεία της υπόθεσης και οι ανακριτικές παραλείψεις και διατυπώθηκε ότι σε μία υπόθεση με σοβαρές διαστάσεις, που έχει δημιουργήσει τεράστιο κίνημα συμπαράστασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καμία ολιγωρία και συγκάλυψη δεν είναι ανεκτή.
     Συνεπώς είναι αδιανόητο να συνταχθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που σε λίγες ημέρες αποφασίζει για το θέμα, με την εμμονή του Ανακριτή να σταματήσει την έρευνα. Επίσης έγινε αναφορά στις ευθύνες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το νόμο Ρέππα 2956/2001 που καθιέρωσε τις μεσαιωνικού τύπου εργασιακές σχέσεις με τις δουλεμπορικές εταιρείες. Στο σημείο αυτό κρίναμε σημαντικό να αναφερθούμε και στις πρόσφατες διώξεις των διαδηλωτών, που παραπέμφθηκαν με τον κουκουλονόμο 3772/2009, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους σε πορεία που έγινε 16/10/2009, για την δολοφονία του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, μετά από τον βασανισμό που υπέστη στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας.  Αναμένουμε κατόπιν αυτών τη δέσμευση και τη δημόσια διατύπωση της θέσης του κ. Υπουργού και της κυβέρνησης.

Βλασία Δημητρακοπούλου, Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού,Βασιλική Τσούνη , Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού,Άννα-Μαρία Μάρκου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, Αττικής,Κώστας Αβραμίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου εργαζομένων στο ΤΕΕ,Παναγώτης Μπρόφας, Μέλος Δ.Σ ΟΜΕ-ΟΤΕ,Θανάσης Φωλιάς, Αν. Γραμματέας ΠΕΤ-ΟΤΕ,Παπαβασιλείου Παναγιώτης, Μέλος, Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων,Γρηγόρης Δαφνής, Μέλος Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ,Κώστας Ευσταθίου, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος.

Οι συνήγοροι:Κώστας Παπαδάκης,Δάφνη Βαγιανού