28 Νοεμβρίου 2009

Βωβός: Deal 14,5 εκατ. ευρώ για κτίριο στο Μαρούσι



Στην υπογραφή προσυμφώνου με τον όμιλο Επιχειρήσεων Δάβαρη για την πώληση κτιρίου, έναντι 14,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική.Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται στο Μαρούσι και την κατασκευή του οποίου (είχε σταματήσει από το 2005) ξεμπλόκαρε χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου έλαβε ομόφωνα απόφαση όσον αφορά την οριοθέτηση των γραμμών του ρέματος Σαπφούς. Ετσι, ξεμπλοκάρει η κατασκευή του κτιρίου επιφανείας 3.000 τ.μ. επί Λ. Κηφισίας & οδού Σίνα στο Μαρούσι. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η ολοκλήρωση του project αναμένεται εντός εξαμήνου.
Εξάλλου, προχωράει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους ο αποχαρακτηρισμός οικοπεδικής έκτασης 2 στρεμμάτων επί Λ. Κηφισίας 338 στο Ν. Ψυχικό, δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρεία να κατασκευάσει κτίριο επιφανείας 2.500 τ.μ. περίπου, για το οποίο, οι πληροφορίες αναφέρουν, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον Πρεσβεία. Σημειώνεται ότι η αγοραία αξία του project υπολογίζεται στα 18.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η εταιρεία βρίσκεται στην αναζήτηση μεγάλων οικοπεδικών εκτάσεων πάνω σε βασικούς οδικούς άξονες, με χρήση γενικής κατοικίας, αφού έχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον για αγορά γραφειακών χώρων από διάφορους Ομίλους, που στο σύνολό τους αγγίζουν τις 30.000 τ.μ.

Σε ό,τι αφορά το έργο της Διπλής Ανάπλασης οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού σε συνάντηση που είχαν με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη, ζήτησαν εξασφαλίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς προκειμένου να ξεκινήσει το έργο στο Βοτανικό, ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου εντός του χρονοδιαγράμματος. Από την πλευρά της η κυρία Υπουργός δεσμεύθηκε για την γρήγορη επίλυση του θέματος.