28 Νοεμβρίου 2009

Τα δένδρα της Νεάς Ιωνίας



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑ.Κ.Ε.ΠΟ.»

«Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για την Υγειά και το Περιβάλλον»


Ημερομηνία: 27/11/09 , Αριθμός Πρωτ.21
Προς: κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κ. Δήμαρχο της Ν. Ιωνίας Αττικής
Κοινοποίηση  α. Δημοτικούς Σύμβουλους β. Μ. Μ. Ε.
Θέμα «Τα δέντρα στην πόλη μας … και η τύχη τους»


Aξιότιμε Δήμαρχε, αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα δέντρα δεν φταίνε σε τίποτα και σαφώς δεν είναι για κόψιμο, μα για να μας δίνουν οξυγόνο, να συγκρατούν το έδαφος, δροσιά το καλοκαίρι, κλπ.
 Ας πάμε τώρα να δούμε το δασός και όχι το δέντρο, την ουσία δηλαδή τον γεγονότων όσο και αν αυτό προκαλεί δυσφορία σε κάποιους…
 Παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας Αττικής, τα τελευταία τέσσερα χρόνια , σκέφτηκα πολλές φορές αν αυτό που γίνεται τακτικά στην πόλη μας, συμβαίνει σε τόσο μεγάλη κλίμακα και αλλού.
 Το έψαξα το ζήτημα σε παρά πολλούς Δήμους ανά την χώρα – με την βοήθεια τοπικών οργανώσεων - και δυστυχώς κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πάμε για πρωτιά. «Μπράβο» σε όλους μας και στην Δημοτική Αρχή ποιο μεγάλο το μπράβο! Τα καταφέραμε, το κάναμε το θαύμα μας!!!!

Άλλωστε όπως είπε και ο Δήμαρχος, σε ένα από τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια, τι τα θέλουμε τα δέντρα αφού μας εμποδίζουν να περπατήσουμε στα πεζοδρομία με άνεση, έχοντας στο νου μας ότι τα πάντα μας ανήκουν, πόσο μάλλον να παρκάρουμε πάνω σε αυτά και να μπορούμε να τα κάνουμε αν θέλουμε και βεράντες…

Μετά από ερευνά που έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο και κάποια μέλη μας, αυτά που διαπιστώσαμε είναι αρκετά περίεργα και τραγικά σε κάποια σημεία της αγαπημένης μας πόλης.
 Το «κάνω κάτι για να μην με προλάβει ο γείτονας», είναι μια συνήθεια ευρέως διαδεδομένη. Είναι σημεία των καιρών, «σε προλαβαίνω για να μην με προλάβεις εσύ».

Θα θέλαμε να μας πείτε, αν τυχόν γνωρίζετε, ποσά δέντρα κόπηκαν την επταετία της δίκης σας διαχειρίσης και ποσά ξαναφυτεύτηκαν από το Δήμο και όχι ποσά οι ίδιοι οι Δημότες φύτευαν.

Έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε και εσείς έχετε την υποχρέωση να απαντήσετε κύριοι της Δημοτικής Αρχής. Ξέρουμε πως σας δυσκολεύουμε, μα αυτός είναι και ο ρόλος μιας συλλογικότητας απέναντι στην οποία εξουσία.

Με Εκτίμηση
Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μακαρώνης