25 Νοεμβρίου 2009

Στιγμιότυπα από τη Γ.Σ του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι (άρχισαν τα όργανα)

"ο σημερινός Δήμαρχος στηρίζεται από τους εκλεγμένους από το ΠΑΣΟΚ του κ. Αλεξανδρή Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ στα αλλά θέματα στηρίζεται από την θετική τους ψήφο ή την πλήρη ανυπαρξία τους».

Ο κ. Κλαπάκης ανακοίνωσε ότι ο ανεξάρτητος συνδυασμός του θα συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και ο ίδιος δεν θα ζητήσει από κανένα κόμμα το χρίσμα, διότι το θεωρεί διχαστικό και αντισυνταγματικό, «καθώς τα τοπικά προβλήματα είναι κοινά, αφορούν το σύνολο των κατοίκων και δεν διαχωρίζονται σε στενές κομματικές ομάδες», όπως είπε. Επίσης τόνισε ότι θα προσπαθήσει να κλείσει την πόρτα στις αγοροπωλησίες των χρισμάτων από οικονομικά συμφέροντα, μέσω δικαστικών διαδικασιών και να απαγορευθεί με νόμο να δίνονται χρίσματα από τα κόμματα, ώστε να μην προωθούνται ως κομματικοί Δήμαρχοι άτομα άσχετα, εισαγόμενοι ξένοι με τα προβλήματα της πόλης ή εξαρτώμενοι από οικονομικά συμφέροντα που μόνο ζημία προκαλούν στην πόλη.

Ο ίδιος δήλωσε, ότι δεν πρόκειται να ζητήσει χρίσμα και στήριξη από κανένα κόμμα, ούτε θα λάβει μέρος εάν θα γίνουν διαδικασίες χρίσματος στο ΠΑΣΟΚ Αμαρούσιου ούτε σε άλλο κόμμα και έκανε σαφές ότι το μόνο που δικαιούνται οι Βουλευτές είναι μόνο να εκφραστούν ως απλοί πολίτες, υπέρ κάποιου υποψήφιου και όχι ως κόμμα.
Σχετικά με την πολυσυζητημένη Πράσινη Ανάπτυξη , ανέφερε ότι αυτό είναι ο σωστός πολεοδομικός Σχεδιασμός, καθώς το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί, διότι κάποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να βάλουν σε ένα μπουκάλι χωρητικότητας ενός λίτρου, τέσσερα λίτρα νερό και ενώ πληρώνονται πλουσιοπάροχα για αυτό, το επιπλέον νερό που ξεχειλίζει μας πνιγεί όλους, επισήμανε.
Συγκεκριμενοποιώντας το θέμα μίλησε για «καταστροφή του νόμιμου Εμπορικού Κέντρου με την δημιουργία του παράνομου ΜΩΛΛ, που μαζεύει 15 εκατομ. πολίτες τον χρόνο, σε μια μη νόμιμη προβληματική για την πόλη θέση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία και σε όλη την πόλη».

Απαντώντας στην τέως Δημοτική Σύμβουλο κ. Μαίρη Διακολιού, είπε: «Αυτή, δεν δικαιούται να μιλεί για Πράσινη Ανάπτυξη, καθώς όταν τα μαγαζιά του αυθαίρετου ΜΩΛΛ, μετά από σειρά μηνύσεις δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και ενώ οι άλλοι Δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην γίνει απαρτία, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας Τζανίκου που του είχαν απομένει, να μην μπορούν να περάσουν το θέμα υπέρ του ΜΩΛΛ, η κ. Διακολιού αν και τον τελευταίο καιρό δήλωνε ότι διαφωνούσε με τον πρώην Δήμαρχο Π. Τζανίκο, μπήκε τότε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να διαμορφώσει απαρτία με αποκλειστικό σκοπό να διευκολύνει τον κ. Τζανίκο και τον εργολάβο του παράνομου ΜΩΛΛ που είχαν βρεθεί εκείνη την στιγμή σε δύσκολη θέση και σε πλήρη αδιέξοδο, εξ αιτίας αυτής της άνευ προηγουμένου αυθαίρετης κατασκευής που κατάστρεψε μεταξύ άλλων και την ομαλή λειτουργία του τοπικού νόμιμου Εμπορικού Κέντρου».
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΜΗΣ