22 Νοεμβρίου 2009

ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ


Πέρασε ήδη ένας χρόνος αφ` ότου ο Δήμαρχος, κ. Πατούλης, ακολουθώντας την πρακτική του προκάτοχού του, υποσχέθηκε για άλλη μία φορά, τόσο μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και δημοσίως, στην εξέδρα παρελάσεων, ότι είναι θέμα χρόνου η κατασκευή του μνημείου Εθνικής Συμφιλίωσης.Η δημόσια υπόσχεση είχε δοθεί με αφορμή την ανάρτηση πανώ, με αίτημα τη κατασκευή του μνημείου Εθνικής Αντίστασης, που έγινε πριν από έναν χρόνο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, από τη δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».

 Η ομιλία που εκφώνησε φέτος ο Δήμαρχος, διέφερε υφολογικά και πολιτικά από την περσινή και ήταν στον αντίποδα αυτής. Φέτος μίλησε ενωτικά, αλλά επειδή αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί να παίζεται κατ` επανάληψη επί 20 και πλέον χρόνια, κρατάμε μικρό καλάθι.

 Αν πραγματικά θέλει να κάνει πράξη, αυτό που είπε στην ομιλία του, για ανάγκη εθνικής μνήμης, πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

  Είναι απαίτηση πρώτα από όλα των αντιστασιακών που το δήλωσαν και στη φετινή παρέλαση, αλλά και όλων των πολιτών που αναγνωρίζουν τον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στους φασίστες κατακτητές την περίοδο ‘40 – ’44.

  Η παραγγελία στον γλύπτη υφίσταται και το πρόπλασμα του μνημείου Εθνικής Αντίστασης είναι ήδη έτοιμο από χρόνια.

  Τα μόνα που απαιτούνται είναι η πολιτική βούληση και η εκταμίευση ενός κονδυλίου που είναι ασήμαντο σε σχέση με αυτά που δαπανώνται για το διαρκές ράβε-ξήλωνε που βιώνουμε χρόνια τώρα στην ταλαίπωρη πόλη μας ή για τις δημόσιες σχέσεις του εκάστοτε Δημάρχου.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  ¨ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ"