5 Νοεμβρίου 2009

Kατάληψη στο 9ο Λύκειο Αμαρουσίου


Σε κατάληψη προχώρησαν πριν από λίγες μέρες, οι μαθητές του 9ου Λύκειου Αμαρουσίου, διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα των εγκαταστάσεων (προκάτ) στις οποίες συστεγάζονται με το 8ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Στους μαθητές συμπαραστέκονται οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων των 2 σχολείων.01/09/2007

3 χρόνια πριν
Λύκειο: «Θέλουμε σχολείο»
20/09/2006 (18:40:03)
«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και η αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «ξεχείλισε». Μετά από τη διακοπή και την επανασύνδεση του ρεύματος από τη ΔΕΗ –όπως αναλυτικά είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας– που τάραξε για μία ακόμα φορά την εκπαιδευτική διαδικασία, μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, με πλακάτ στο χέρι έξω από το Δημαρχείο Αμαρουσίου, μ’ ένα αίτημα που δύσκολα μπορεί κανείς ν’ αρνηθεί. «Θέλουμε σχολείο» φώναζαν τα παιδιά, που αναρωτιόνταν αν ζητούν κάτι παράλογο! «Είναι ψεύτες και υποκριτές» μας είπε μία μαθήτρια, εμφανώς αγανακτισμένη από την κωλυσιεργία του Δήμου.

3 χρόνια πριν οι σημερινοί καταληψίες μαθητές πήγαιναν Γυμνάσιο, δεν ήταν δηλ. μαθητές στο 9ο Λύκειο Αμαρουσίου. Λογικά και οι γονείς τους ( αφού δεν είχαν τα παιδιά τους εκεί) δεν ήταν στο Σύλλογο Γονέων του 9ου Λυκείου.  Ομως το ιδιο ακριβώς αγωνιστικό σκηνικό επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.  Η σημερινή διοίκηση -αντιπολίτευση  στο Δήμο τότε & ¨ συμπαραστάτης¨ σήμερα μιλά τη γλώσσα της διοικητικής υπευθυνότητας.
Οσοι λοιπόν αρέσκονται να βλέπουν πίσω από τις κινητοποιήσεις των μαθητών και της νεολαίας χαβαλέ ή  μικροπολιτικές σκοπιμότητες ας το ξανασκεφτούν. Οι μαθητές που τρέχουν όλη τη μέρα μισότρελοι από το σχολείο στο φροντιστήριο , οι γονείς που πληρώνουν κατοσταριές ευρώ το μήνα στην ¨δωρεάν παιδεία¨, δεν τρελάθηκαν ξαφνικά και κάνουν καταλήψεις στα σχολεία για να κάνουν αντιπολίτευση στον κάθε δήμαρχο.
Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν γιατί ο χειμώνας ¨θα τους πέσει βαρύς¨.