24 Νοεμβρίου 2009

ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ: Κινητοποίηση για τις απολύσεις


Πέμπτη 19/11/2009 στις 5,30 μ.μ. έξω από το εργοστάσιο των εκδόσεων ΝΙΚΗ*, στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Περισσό – συμφερόντων Κυριακού – έγινε παράσταση διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες απολύσεις 4 εργατριών. Συμμετείχαν το εργατικό σωματείο της WIND , της SPEEDEX, συλλογικότητες κ.α.


  Οι 4 απολυμένες και οι εκπρόσωποι των σωματείων ζήτησαν να δουν τον διευθυντή, ο οποίος όμως αρνήθηκε, βάζοντας μάλιστα μπράβους στην είσοδο, ( ο ένας ίσως οπλοφορούσε ) εμποδίζοντας τους συγκεντρωμένους να μπουν στο κτήριο για να επιδώσουν διαμαρτυρία για τις απολύσεις.

  Τελικά με δυναμική παρέμβαση των συγκεντρωμένων, απωθήθηκαν οι μπράβοι και ο κόσμος μπήκε στο χώρο της εταιρείας.

  Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ήρθαν 3 περιπολικά με 6 ένστολους και ένα της ασφάλειας με δύο ασφαλίτες. Δεν υπήρξαν επεισόδια και η αστυνομία απλώς ήταν παρούσα.

  Από το Καλοκαίρι μέχρι τώρα έχουν απολυθεί περίπου 65 άνθρωποι. Μάλιστα κάποιος διευθυντής που παρουσιάστηκε στο τέλος, ομολόγησε με μεγάλη κινηκότητα το δικαίωμα της εταιρείας να απολύει εργαζόμενους

  Η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις στις απολυμένες και γιαυτό οι συγκεντρωμένοι πήραν απόφαση να ξαναμαζευτούν έξω από την εταιρεία τη Πέμπτη 26/11/2009 και 5,30 μ.μ. με περισσότερο κόσμο, ώστε να λειτουργήσει καταλυτικά για το μέλλον των απολυμένων και των εργαζομένων.